Appel-rum-rozijnencake

1 cake - 20 minuten + oventijd

bakrecept - toetje

Ingrediënten

  • 400 g appels, geschild, klokhuizen verwijderd
  • sap van 1/2 citroen
  • 125 g rozijnen
  • 75 ml bruine rum
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • snuf zout

 

Beslag

  • 1 tl kaneel
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 3 kleine of 2 grote eieren
  • 3 el rietsuiker

 


Bereiden

Snijd de appels in blokjes, meng ze met het citroensap, de rozijnen, bruine rum, het gemberpoeder, de kaneel en het zout en laat ze een uur tot een nacht staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm goed in.

Meng de kaneel door het bakmeel in de keukenmachine of met de hand. Pulseer de boter erdoor tot het op grof broodkruim lijkt. Meng de basterdsuiker erdoor en de eieren.

pulseer tot een smeuïg beslag. Roer twee derde van de appelblokjes erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en bestrooi met de rest van de appelrozijnenmix. Bestrooi met rietsuiker.

Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar, steek er bij twijfel een satéprikker in; als hij er droog uit komt, is de cake goed. 

Laat hem iets afkoelen op een rooster voor u de vorm verwijdert. 

Kookboek

De Grote oven van Van Boven

Yvette van Boven

Meer dan negentig nieuwste en leukste recepten zijn gebundeld in dit fijne boek. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.