Kleurrijke quinoasalade

Uit De snelle keuken

Een lekker frisse salade voor de lunch of bij de avondmaaltijd. 

 

In de plaats van granaatappelpitjes hebben wij er gewelde rozijnen aan toegevoegd wat een heerlijke combinatie is met de ietwat bittere grapefruit. 

Wil je graag een slankere versie van deze salade, gebruik dan veel minder slaolie. De salade is al smeuïg en heeft niet zoveel olie nodig. Probeer even uit wat je zelf lekker vindt. Wij gebruikten 2 el olijfolie.


Ingrediënten voor 4 personen 

Bereiding 25 minuten

 

Voor de salade

125 g quinoa

125 g bulgur

1 avocado

sap van 1/2 citroen

1 grapefruit

100 g jonge spinazie

1 granaatappel

40 g hazelnoten

 

Voor de dressing

2 lente-uitjes

8 el slaolie

1 el rodewijnazijn

peper en zout

 

Kook de bulgur en quinoa gaar en laat afkoelen. 

Snijd de avocado in blokjes en besprenkel meteen met citroensap. Schil en snij de grapefruit in stukjes. Snijd de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel terwijl je de granaatappel vasthoudt boven een kom. De pitjes zullen makkelijk in de kom vallen.

Snijd de lente-uitjes in stukjes, voeg ze bij de slaolie en de azijn en kruid met peper en zout. 

Doe de quinoa en bulgur in een kom en voeg er de vinaigrette aan toe. Roer om. Voeg de spinazieblaadjes, de stukjes grapefruit en avocado, de granaatappelpitjes en de hazelnoten toe. 

 


De snelle keuken



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.