
4 personen - 25 minuten
salade - bulgur & couscous
Ingrediënten
Voor de salade
- 125 g quinoa
- 125 g bulgur
- 1 avocado
- sap van 1/2 citroen
- 1 grapefruit
- 100 g jonge spinazie
- 1 granaatappel
- 40 g hazelnoten
Voor de dressing
- 2 lente-uitjes
- 8 el slaolie
- 1 el rodewijnazijn
- peper en zout
Bereiden
Kook de bulgur en quinoa gaar en laat afkoelen.
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel meteen met citroensap. Schil en snij de grapefruit in stukjes. Snijd de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel terwijl je de granaatappel vasthoudt boven een kom. De pitjes zullen makkelijk in de kom vallen.
Snijd de lente-uitjes in stukjes, voeg ze bij de slaolie en de azijn en kruid met peper en zout.
Doe de quinoa en bulgur in een kom en voeg er de vinaigrette aan toe. Roer om. Voeg de spinazieblaadjes, de stukjes grapefruit en avocado, de granaatappelpitjes en de hazelnoten toe.
Kookboek

De snelle keuken
Het is soms een hele klus om de drukte van de werkweek door te komen. En dan elke dag nog een gezonde en lekkere maaltijd klaarmaken lijkt al helemaal heksenwerk. Maar met de juiste ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.