Krokante kipkoteletten

2 personen - 25 minuten

kip & gevogelte

Ingrediënten

  • 2 kipescalopes of kipfilets, platgeslagen
  • 70 g dijonmosterd
  • 1 dikke teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 groot ei
  • 75 g cornflakes
  • 1 1/2 tl piment picante of paprikapoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • cherrytomaatjes en rucola of sla naar keuze, voor erbij
  • 1 citroen, in partjes gesneden

 


Bereiden

Haal de kip uit de koelkast zodat het vlees niet te koud in de pan in gaat. Neem een lage schaal waar, als het even kan, beide escalopes in passen en schep de mosterd en knoflook erin. Voeg de kaneel en het ei toe en klop alles door elkaar. Leg de escalopes erin, keer ze om en laat ze in het mengsel liggen terwijl je het kruim maakt.

Doe de cornflakes in een kom en verkruimel ze met je hand. Laat je hierbij niet te veel gaan, breek ze met je vingers in grove vlokken, maak er geen poeder van. Voeg de pimenton of het paprikapoeder toe en meng alles met een vork. 

Haal de in ei en mosterd geweekte escalopes een voor een door het cornflakeskruim zodat ze goed bedekt zijn. Laat ze dan 5 tot 10 minuten drogen op een ovenrooster. 

Verhit de olie in een pan van gietijzer of met een dikke bodem waarin de kip past. Bak de koteletten in de hete olie 3 minuten aan één kant, keer ze voorzichtig en bak ze nog 3 minuten. De kip moet dan gaar zijn in het midden, maar controleer dat wel. 

Leg de kip op klaarstaande borden, die al zijn opgemaakt met tomaat en rucola of andere sla van je keuze. 

Kookboek

Simply Nigella

Nigella Lawson

In Simply Nigella brengt Nigella Lawson het oprechte plezier en kalme comfort terug in onze keuken ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.