Krokante kipkoteletten

Uit Simply Nigella van Nigella Lawson

Voorwoord van de auteur

Elke platgeslagen kipfilet is een royale escalope (je kunt ook één kipfilet nemen en die voor het platslaan overdwars doormidden snijden). Maar ik geniet van een overvloedig gevuld bord met krokante kotelet, waar ik het liefst alleen een hand rucola bij eet met wat gehalveerde cherrytomaatjes en een simpele dressing. Dat wil zeggen: ik strooi wat zeezoutvlokken over de met sla bedekte borden en knijp er wat citroensap boven uit, gevolgd door een scheutje uitstekende olijfolie. 


Ingrediënten voor 2 personen 

2 kipescalopes of kipfilets, platgeslagen

70 g dijonmosterd

1 dikke teen knoflook, gepeld en fijngehakt

1/2 tl kaneel

1 groot ei

75 g cornflakes

1 1/2 tl piment picante of paprikapoeder

2 el zonnebloemolie

cherrytomaatjes en rucola of sla naar keuze, voor erbij

1 citroen, in partjes gesneden

 

Haal de kip uit de koelkast zodat het vlees niet te koud in de pan in gaat. Neem een lage schaal waar, als het even kan, beide escalopes in passen en schep de mosterd en knoflook erin. Voeg de kaneel en het ei toe en klop alles door elkaar. Leg de escalopes erin, keer ze om en laat ze in het mengsel liggen terwijl je het kruim maakt.

Doe de cornflakes in een kom en verkruimel ze met je hand. Laat je hierbij niet te veel gaan, breek ze met je vingers in grove vlokken, maak er geen poeder van. Voeg de pimenton of het paprikapoeder toe en meng alles met een vork. 

Haal de in ei en mosterd geweekte escalopes een voor een door het cornflakeskruim zodat ze goed bedekt zijn. Laat ze dan 5 tot 10 minuten drogen op een ovenrooster. 

Verhit de olie in een pan van gietijzer of met een dikke bodem waarin de kip past. Bak de koteletten in de hete olie 3 minuten aan één kant, keer ze voorzichtig en bak ze nog 3 minuten. De kip moet dan gaar zijn in het midden, maar controleer dat wel. 

Leg de kip op klaarstaande borden, die al zijn opgemaakt met tomaat en rucola of andere sla van je keuze. 


Boodschappen nummer 9, september 2018Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.