Geroosterde vleestomaten met chili, knoflook en gember

4 personen - 40 minuten

groente

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie
  • 3-4 milde rode chilipepers (verwijder de zaadlijsten en zaadjes voor minder scherpte), in ringetjes van 1/2 cm (50 g)
  • 8 tenen knoflook, in dunne plakjes (25 g)
  • 4 cm verse gemberwortel, reepjes (30 g)

 

  • 20 g koriandersteeltjes (van 4cm), plus
  • 5 g korianderblaadjes, om te garneren
  • 1 kg vleestomaten (4 tomaten), overdwars in 1cm dikke plakken
  • 1 1/2 tl zwart mosterdzaad, licht geroosterd
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

 


Bereiden

Verhit de ovengrill tot de hoogste stand.

Giet olijfolie in een pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en gember toe, laat alles 5 minuten zachtjes fruiten en roer af en toe tot de knoflook bruin begint te worden. Doe de koriandersteeltjes in de pan en fruit nog 2-3 minuten tot de knoflook licht goudbruin is en de chilipeper lekker geurt. Schep de smaakgevers met een schuimspaan uit de pan (zodat u de olie kunt bewaren) op een bord en zet opzij.

Schik de plakken tomaat op een bakplaat van 30 x 40 cm en laat ze elkaar niet overlappen. Bestrijk ze met 2 eetlepels geurige olie en bestrooi ze met 1 1/2 theelepel zeezout en royaal versgemalen peper. Zet de bakplaat circa 5 cm onder de grill en rooster de tomaten 10-12 minuten tot ze gekleurd zijn. Haal de tomaten uit de oven, giet de overgebleven geurige olie erover, bestrooi ze met de achtergehouden smaakgevers en zet ze 10 minuten opzij.

Serveer de tomaten op de bakplaat of schik ze op een grote schaal en laat ze elkaar licht overlappen. Bestrooi ze met het korianderblad en het mosterdzaad en overgiet ze met overgebleven olie en sappen uit de pan.

Kookboek

Simpel

Yotam Ottolenghi

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.