Medaillons met spek, bloemkool en puree

Uit Toppers met gehakt

In de oven gebakken gehaktballetjes met spek, licht gebakken bloemkool en aardappelpuree. Wat een heerlijke doordeweekse maaltijd. Dat willen we elke dag wel eten!

Ingrediënten voor 4 personen 

600 g gehakt

200 g gezouten spek in plakjes

1 kg aardappelen

1 bloemkool

1 ui

1 sjalot

4 el bieslook, gesnipperd

melk

boter of olijfolie

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Pel en snipper de sjalot. Meng met het gehakt en driekwart van de bieslook. Kruid met peper. Vorm er balletjes van en draai rond elk balletjes 2 plakjes spek. Bind vast met keukentouw.

Pel de ui en snijd in ringen. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. 

Leg de gehaktmedaillons op een met bakpapier beklede bakplaat en leg op elk medaillon wat uiringen. Bak 20 tot 25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. 

Bak de beetgare bloemkoolroosjes in wat boter, kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen met boter en een scheutje melk en kruid met peper en zout. 

Lepel de puree op een serveerschotel. leg er de gebakken bloemkoolroosjes en de gehaktmedaillons bij. Strooi er de rest van de bieslook over. Lekker met wat gesmolten boter. 


Toppers met gehakt van Ilse Kookt



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.