Met pittige kip gevulde croissant

Uit Guilty Pleasures Kookboek van Sabine Koning

Voorwoord van de auteur

Vroeger, toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde, maakte pappa elke zondagochtend een uitgebreid ontbijt. Ik werd dan wakker door de geur van versgebakken broodjes en croissantjes, ook al sliep ik helemaal boven op zolder. Samen lekker lang ontbijten was ons ding. Als ode aan mijn pappa wilde ik iets met croissantdeeg doen. Toegegeven, deze gevulde ring is eerder een brunch- of lunchrecept dan iets voor het ontbijt, maar desalniettemin gruwelijk lekker.


Ingrediënten voor 4-6 personen 

400 g kipfilet

4 el mayonaise

2 tl mosterd

2 el sriracha

1 el bieslook

1 ui

2 teentjes knoflook

peper en zout

1 blik croissantdeeg voor 6 croissants

 

Leg de kipfilets in een pan en schenk hier water bij tot de kipfilets net onder staan. Breng het water aan de kook en laat de kip 10 minuten koken met de deksel op de pan. Draai het vuur uit en laat de kip nog 10 minuten in het water rusten. Pluis de kipfilets vervolgens met behulp van twee vorken uit elkaar. 

Roer de mayonaise met mosterd en sriracha los en voeg er de bieslook aan toe. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn en voeg ook deze aan het mengsel toe. 

Schep tot slot de geplozen kip door de marinade, het wordt nu een soort kipsalade. Breng desgewenst op smaak met peper en zout. 

Bekleed en bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de plakjes croissantdeeg in een cirkel op de bakplaat waarbij de onderkanten iets overlappen en de punten van de driehoeken naar buiten wijzen. 

Schep de kipsalade in een ring op de plek waar de plakjes deeg elkaar overlappen. 

Vouw vervolgens de punten van de plakjes deeg over de kipsalade heen. Druk het aan de binnenkant goed aan. 

Bak de croissantring in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. 

De croissantjes kan je natuurlijk ook apart vullen, zonder er een ring van te maken.


Guilty Pleasures Kookboek van Sabine Koning

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.