Salade met frambozenvinaigrette

Uit Koken & Genieten, november 2018

Wat een heerlijke herfstsalade. 

Dit recept dat eigenlijk voor 10 personen is, hebben we met z'n vieren opgegeten, zonder problemen. Daarbij hebben we het grootste deel van de bladsla vervangen door kort gekookte mini-asperges en blokjes rode bieten. Samen met de gekaramelliseerde uitjes, de verse frambozen en de geitenkaas is het een superlekkere lunchsalade. 

De hoeveelheid vinaigrette is wel aan de ruime kant. Maak gerust 1/4 deel van het recept, dat is echt genoeg. 


Ingrediënten voor 10 personen 

400 g frambozen (diepvries)

150 g sjalotjes 

2 el olie

3 el suiker 

12 el witte balsamicoazijn

zout en peper

750 g gemengde sla

5 el walnootolie

300 g zachte geitenkaas 

 

Laat de frambozen ontdooien. Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de olie in een pan. Bak er de sjalotjes rondom in. Bestrooi met 2 el suiker en karamelliseer. Blus af met 5 el witte balsamico azijn, breng aan de kook en kook ca. 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en laat afkoelen. 

 

Was de gemengde bladsla, schud droog en scheur in stukken. Houd ca. 1/4 frambozen apart. Doe de overige frambozen in een kom en pureer ze met een vork. Roer er 7 el witte balsamico azijn en 1 el suiker doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Klop de walnootolie erdoor heen. 

 

Meng de sla, de frambozen en de sjalotjes met het kookvocht. Serveer op een groot bord en druppel er de vinaigrette overheen. Verdeel er tot slot stukjes geitenkaas overheen. 


Koken & Genieten, november 2018

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.