
10 personen - 20 minuten
salade
Ingrediënten
- 400 g frambozen (diepvries)
- 150 g sjalotjes
- 2 el olie
- 3 el suiker
- 12 el witte balsamicoazijn
- zout en peper
- 750 g gemengde sla
- 5 el walnootolie
- 300 g zachte geitenkaas
Bereiden
Laat de frambozen ontdooien. Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de olie in een pan. Bak er de sjalotjes rondom in. Bestrooi met 2 el suiker en karamelliseer. Blus af met 5 el witte balsamico azijn, breng aan de kook en kook ca. 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Was de gemengde bladsla, schud droog en scheur in stukken. Houd ca. 1/4 frambozen apart. Doe de overige frambozen in een kom en pureer ze met een vork. Roer er 7 el witte balsamico azijn en 1 el suiker doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Klop de walnootolie erdoor heen.
Meng de sla, de frambozen en de sjalotjes met het kookvocht. Serveer op een groot bord en druppel er de vinaigrette overheen. Verdeel er tot slot stukjes geitenkaas overheen.
Magazine

Koken & Genieten, november 2018
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.