Spiesjes met eendenborst

Uit Smulweb magazine, september 2018

Een eenvoudige hapje voor bij de borrel dat er heel indrukwekkend uitziet. Serveer met wat vers stokbrood. 

Hapje voor 6 personen 

5 el extra vergine olijfolie

3 el honing

3 el balsamicoazijn

versgemalen zwarte peper

2 eendenborstfilets, vet verwijderd, in blokjes van 2-3 cm

3 bosuien, in lengte doormidden

3 el sinaasappelmarmelade

6 satéstokjes

grillpan of ovengrill


Bereidingswijze

  1. Roer olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper naar smaak tot een marinade. Schep het vlees om met de marinade en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de grillpan of ovengrill voor. Dep het vlees droog. Rijg de halve bosuien om en om met blokjes vlees aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes in 2-3 minuten per kant rosé in de grillpan of onder de ovengrill.
  3. Verwarm sinaasappelmarmelasde met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Bereidingstijd 10 minuten + 1 uur marineren. 


Smulweb Magazine

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.