
8 personen - 45 minuten
toetje
Ingrediënten
- 4 handperen
- 80 ml ahornsiroop (maple syrup)
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl vanille extract
- 50 g pistachenoten, gehakt
Vanillesaus
- 250 ml slagroom
- 50 ml volle melk
- 3 eierdooiers
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje
Bereiden
Diezelfde middag
Snijd het vanillestokje open schraap de merg eruit. Verwarm de room, melk, vanillemerg en het vanillestokje in een kookpannetje op heel laag vuur. Laat ca. 10 minuten trekken. Let op: het mag niet gaan koken! Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een romig en lichtgeel mengsel. Voeg dan langzaam druppelend het warme roommengsel toe aan het eidooiermengsel, terwijl je goed blijft kloppen met een garde. Doe het geheel weer terug in de pan en verhit al kloppend op laag vuur. Zet het vuur uit en laat het pannetje op het fornuis staan.
Was vervolgens de peren en snijd ze door de helft. Lepel het klokhuis uit het midden en doe in elk holletje een halve theelepel boter. Besprenkel de peren royaal met kaneel. Vervolgens meng je de ahornsiroop met het vanille-extract en sprenkel de helft over de peren.
30 minuten tevoren
Wij warmden de oven voor op 180 graden (voor harde peren 200 graden).
Zet de schaal met peren in de oven. Bak de peren 30 minuten in de oven. Warm de vanillesaus, 10 minuten voor het opdienen, zachtjes op. Laat de vanillesaus niet meer koken, want dan gaat het schiften. Besprenkel de peren direct als ze uit de oven komen met het resterende mengsel ahornsiroop en vanille. Giet daarna de vanillesaus in het holletje van de peer en garneer met pistachenoten.
Kookboek

Treat & Cheat
Kiki Swinkels & Marie-José Portiek
Treat & Cheat is hét boek voor iedereen die wat te vieren heeft en flink uit wil pakken met een etentje. Je vindt niet alleen ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.