Paksoistamppot met grotchampignons

Uit de Stamppotbijbel

Vandaag doen er weer gewoon...
Paksoistamppot met grotchampignons. En bij ons natuurlijk met een chilipepertje.

Ingrediënten voor 4 personen 

1 kg kruimige aardappelen

500 g paksoi

250 g grotchampignons

1 el olijfolie

handje hazelnoten

100 ml volle melk

gezouten roomboter

zout

1 tl cayennepeper


1 Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

2 Snijd d eonderkant van de paksoi en snijd de stronk doormidden. Was de paksoi. Snijd d epaksoi in smalle repen. Kook de paksoi de laatste 5 minuten met de aardappelen mee.

3 Borstel de grotchampignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan, bak ede champignons snel lichtbruin en breng ze op smaak met zout.

4 Giet de aardappelen met de paksoi af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met zou ten de cayennepeper.

5 Bestrooi de stamppot met de hazelnoten en serveer met de gebakken grotchampignons.


Stamppotbijbel van Werner Drent



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.