
4 personen - 15 minuten
pasta
Ingrediënten
- 350 g gedroogde farfalle
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 200 g mascarpone
- 200 g doperwten
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 150 g Hollandse garnalen
- 2 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt
- olijfolie extra vergine
- zout en peper
Bereiden
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de farfalle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd een beetje kookvocht apart.
Verhit een scheutje olijfolie in een loekenpan en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook circa 3 minuten tot deze zacht en glazig zijn. Schep de mascarpone en doperwten bij de ui en verwarm. Als de saus te droog is, kun je een beetje kookvocht van de pasta toevoegen. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Roer de garnalen en de farfalle door de saus. Verwarm nog circa 2 minuten.
Garneer met pistachenoten en serveer.
Tip van Heerlijk Boek
Vervang de garnalen door stukjes kipfilet en voeg nog een handvol rucola toe aan de pasta. We hebben ervan gesmuld!
Kookboek

Pastabijbel
Roberta Pagnier
Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.