Farfalle met garnalen, mascarpone, doperwten en pistache

Uit de Pastabijbel

Voorwoord van de auteur

Kinderen vinden deze pasta vaak heerlijk. Je kunt de garnalen eventueel nog vervangen door ham, of laat ze weg voor een vegetarische versie. Gebruik vroeg in de zomer verse doperwten want die zijn het allerlekkerst. De rest van het jaar kun je prima met diepvrieserwten werken. 

 

Wij vervingen de garnalen niet door ham maar door stukjes kipfilet en voegden nog een handvol rucola toe aan de pasta. We hebben ervan gesmuld!


Ingrediënten voor 4 personen 

350 g gedroogde farfalle

1 sjalot, fijngesnipperd

1 teen knoflook, fijngesneden

200 g mascarpone

200 g doperwten

40 g Parmezaanse kaas, geraspt

150 g Hollandse garnalen

2 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt

olijfolie extra vergine

zout en peper

 

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de farfalle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd een beetje kookvocht apart.

Verhit een scheutje olijfolie in een loekenpan en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook circa 3 minuten tot deze zacht en glazig zijn. Schep de mascarpone en doperwten bij de ui en verwarm. Als de saus te droog is, kun je een beetje kookvocht van de pasta toevoegen. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. 

Roer de garnalen en de farfalle door de saus. Verwarm nog circa 2 minuten.

Garneer met pistachenoten en serveer. 


Pastabijbel van Roberta Pagnier



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.