Witlofstamppot met blauwe bessen

Uit de Stamppotbijbel

Wij zijn nu al dol op de Stamppotbijbel van Werner Drent. Het liefst eten we nu elke dag stamppot.  
Hier het recept van een heerlijke witlofschotel met bessen of druiven uit de oven. De bovenkant is bedekt met een laagje amandel schaafsel wat een lekker knapperig korstje geeft. 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

1 kg kruimige aardappelen

4-5 stronkjes witlof

125 g blauwe bessen

150 g geschaafde amandelen

10 fijne takjes verse dille

100 ml volle melk

gezouten roomboter

nootmuskaat

zout en peper

 

Verwarm de oven voor tot 220 graden. 

Schil en was de aardappelen, verwijder de pittene n snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetjaar in water. Giet de aardappelen af en stamp ze met de volle melk en een klontje gezouten roomboter tot een puree. Breng op smaakt met noomuskaat, zout en peper. 

 

Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de witlof in dunne reepjes. Roer de witlof en de blauwe bessen door de stamppot.

 

Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de amandelen. Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en bak tot de amandenelen goudbruin gekleurd zijn. hak de dille fijn, haal de schotel uit de oven en bestrooi met wat gehakte dille. 


De Stamppotbijbel van Werner Drent



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.