Witlofstamppot met blauwe bessen

4 personen - 35 minuten

stamppot

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4-5 stronkjes witlof
  • 125 g blauwe bessen
  • 150 g geschaafde amandelen
  • 10 fijne takjes verse dille

 

  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter
  • nootmuskaat
  • zout en peper

 


Bereiden

Verwarm de oven voor tot 220 graden. 

Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetjaar in water. Giet de aardappelen af en stamp ze met de volle melk en een klontje gezouten roomboter tot een puree. Breng op smaakt met nootmuskaat, zout en peper. 

 

Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de witlof in dunne reepjes. Roer de witlof en de blauwe bessen door de stamppot.

 

Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de amandelen. Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en bak tot de amandelen goudbruin gekleurd zijn. hak de dille fijn, haal de schotel uit de oven en bestrooi met wat gehakte dille. 

Kookboek

Stamppotbijbel

Werner Drent

Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in Stamppotbijbel de oneindige mogelijkheden ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.