Vitello tonato met ei

Uit Treat & Cheat

Voorwoord van de auteur

Vele jaren geleden heb ik een tijdje in Kaapstad gewoond. Daar heb ik in een klein Italiaans restaurantje voor het eerst vitello tonato gegeten. Ik was er zó verzot op dat ik daar zo vaak als ik kon, ging eten. 


Ingrediënten voor 8 amuses

Bereidingstijd 15 minuten

 

8 kwarteleitjes of 4 middelgrote eieren

8 plakjes gebraden kalfsfricandeau

rucola

 

2 blikjes tonijn, uitgelekt

5 el mayonaise

4 el kappertjes

2 el olijfolie

peper en zout

 

Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes en olijfolie met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Kook de eitjes hard en laat schrikken. Pel ze, laat de kwarteleitjes heel en snijd grotere eieren in plakjes.

 

Doe ik elk glaasje een plakje fricandeau met daarop een schepje tonatosaus. Garneer met de eitjes, rucola en een paar kappertjes. Zo, je amuse is klaar. 


Treat & Cheat van Kiki Swinkels & Marie-José PortiekGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.