Toast met brie en peer

Uit Easy@home met Ilse

Voorwoord van de auteur
Voor mij zijn peer en kaas en ideale combinatie; in de herfst smaakt geroosterd brood met lekker rijpe brie altijd. De geur die uit de oven komt als je deze toast klaarmaakt, doet iedereen watertanden en in een kleine 20 minuutjes kan er gegeten worden. 

Tip: Wij hadden aan 2 peren ruim voldoende en ook een plukje rucola is genoeg. 

Ingrediënten voor 4 personen 

20 minuten

 

4 rijpe peren 

1 takje tijm 

4 el honing + wat extra

4 dikke sneden zuurdesembrood 

250 g brie

100 g rucola 

peper 

4 el noten, gehakt (hazelnoten, walnoten of amandelen)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peren in dunne plakjes zonder ze te schillen en zonder het klokhuis te verwijderen. Dit gaat het best met een mandoline. 

 

Leg alle plakjes open op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de tijmblaadjes over en besprenkel met de honing. Zet in de oven gedurende 10 à 15 minuten of tot de peren karamelliseren. Haal uit de oven en zet de oven op de grillstand.

 

Beleg ondertussen de sneetjes brood royaal met de brie. Zet de broodjes even onder de grill tot de brie gaat smelten. Haal uit de oven. Leg er de plakjes peer en wat rucola op en kruid met peper. Strooi er de gehakte nootjes over en eventueel een klein lepeltje honing extra. Serveer meteen. 


Easy@home met Ilse van Ilse D'HoogeGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.