
4 personen - 20 minuten
brood
Ingrediënten
- 4 rijpe peren
- 1 takje tijm
- 4 el honing + wat extra
- 4 dikke sneden zuurdesembrood
- 250 g brie
- 100 g rucola
- peper
- 4 el noten, gehakt (hazelnoten, walnoten of amandelen)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peren in dunne plakjes zonder ze te schillen en zonder het klokhuis te verwijderen. Dit gaat het best met een mandoline.
Leg alle plakjes open op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de tijmblaadjes over en besprenkel met de honing. Zet in de oven gedurende 10 à 15 minuten of tot de peren karamelliseren. Haal uit de oven en zet de oven op de grillstand.
Beleg ondertussen de sneetjes brood royaal met de brie. Zet de broodjes even onder de grill tot de brie gaat smelten. Haal uit de oven. Leg er de plakjes peer en wat rucola op en kruid met peper. Strooi er de gehakte nootjes over en eventueel een klein lepeltje honing extra. Serveer meteen.
Kookboek

Easy@home met Ilse
Ilse D'Hooge
Thuiskomen na een lange werkdag en toch nog snel iets op tafel toveren dat iedereen lust? In 'Easy@home' geeft Ilse ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.