Bief met gorgonzolaboter

6 personen - 20 minuten

vlees

Ingrediënten

Biefstuk

 • 1 el knoflookpoeder
 • 1 tl uienzout
 • 1 tl paprikapoeder 
 • 1/4 tl versgemalen zwarte peper 
 • 6 entrecotes of biefstukken

 

Gorgonzolaboter

 • 1/4 el boter
 • 2 el gorgonzola 
 • 1/2 tl gedroogde tijm
 • 1/2 tl gedroogde peterselie 

Serveren

 • 2 el koolzaadolie
 • verse tijmblaadjes (eventueel)

Gorgonzolaboter: Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem 20 seconden in de magnetron op vol vermogen, tot hij is gesmolten. Voeg de gorgonzola, tijm en peterselie toe. Prak de gorgonzola erdoor tot alles goed is gemengd en er geen grote stukken meer in zitten. 

 

Biefstuk: Meng het knoflookpoeder, uienzout, paprikapoeder en de peper in een kommetje. Wrijf het mengsel met je handen goed in de biefstukken.

 

Direct serveren: Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot hij rookt. Leg de biefstukken in de pan en bak ze 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant ook 3 minuten. Draai ze nogmaals om en bak elke kant nog 1 minuut. De biefstukken zijn nu dichtgeschroeid, maar nog iets roze vanbinnen. Bak ze aan elke kant nog 1 minuut langer voor medium. Leg de biefstukken op een schaal en schep 1 eetlepel gorgonzola op elk stuk vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 6-7 minuten rusten. Strooi eventueel de verse tijm erover en serveer. 

 

Invriezen: Doe de gekruide biefstukken in een geëtiketteerde diepvrieszak. Doe de gorgonzolaboter in een boterhamzakje, druk er zoveel mogelijk lucht uit en sluit het. Stop het zakje in de grote zak met vlees, druk zoveel mogelijk lucht uit de zak, sluit hem en leg hem in de vriezer. 

 

Ontdooien en verwarmen: Laat de biefstukken 24 tot 48 uur in de koelkast ontdooien. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot hij rookt. Leg de biefstukken in de pan en bak ze 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant ook 3 minuten. Draai ze nogmaals om en bak elke nog kog 1 minuut. De biefstukken zijn nu dichtgeschroeid, maar nog iets roze vanbinnen. Bak ze aan elke kant nog 1 minuut langer voor medium. Leg de biefstukken op een schaal en schep 1 eetlepel gorgonzola op elk stuk vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 6-7 minuten rusten. Strooi eventueel de verse tijm erover en serveer. 

Kookboek

Freezer Meals

Karrie Truman

Freezer Meals is dé trend in de VS en ook Nederland raakt steeds meer in de ban, getuige de groeiende populariteit ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.