Bief met gorgonzolaboter

Uit Freezer Meals

Voorwoord van de auteur 
Maak je biefstuk eens heel speciaal met deze gorgonzolaboter. Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas die van volle koemelk is gemaakt en geweldig bij een perfect gebakken biefstuk past. Houd dit krachtige, aardse recept in je achterhoofd voor als je indruk wilt maken op je gasten. 

Ingrediënten voor 6 personen 

1/4 el boter

2 el gorgonzola 

1/2 tl gedroogde tijm

1/2 tl gedroogde peterselie 

 

Biefstuk

1 el knoflookpoeder

1 tl uienzout

1 tl paprikapoeder 

1/4 tl versgemalen zwarte peper 

6 entrecotes of biefstukken

 

Serveren

2 el koolzaadolie

verse tijmblaadjes (eventueel)

 

Gorgonzolaboter: Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem 20 seconden in de magnetron op vol vermogen, tot hij is gesmolten. Voeg de gorgonzola, tijm en peterselie toe. Prak de gorgonzola erdoor tot alles goed is gemengd en er geen grote stukken meer in zitten. 

 

Biefstuk: Meng het knoflookpoeder, uienzout, paprikapoeder en de peper in een kommetje. Wrijf het mengsel met je handen goed in de biefstukken.

 

Direct serveren: Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot hij rookt. Leg de biefstukken in de pan en bak ze 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant ook 3 minuten. Draai ze nogmaals om en bak elke nog kog 1 minuut. De biefstukken zijn nu dichtgeschroeid, maar nog iets roze vanbinnen. Bak ze aan elke kant nog 1 minuut langer voor medium. Leg de biefstukken op een schaal en schep 1 eetlepel gorgonzola op elk stuk vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 6-7 minuten rusten. Strooi eventueel de verse tijm erover en serveer. 

 

Invriezen: Doe de gekruide biefstukken in een geëtiketteerde diepvrieszak. Doe de gorgonzolaboter in een boterhamzakje, druk er zoveel mogelijk lucht uit en sluit het. Stop het zakje in de grote zak met vlees, druk zoveel mogelijk lucht uit de zak, sluit hem en leg hem in de vriezer. 

 

Ontdooien en verwarmen: Laat de biefstukken 24 tot 48 uur in de koelkast ontdooien. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en wacht tot hij rookt. Leg de biefstukken in de pan en bak ze 3 minuten. Draai ze om en bak de andere kant ook 3 minuten. Draai ze nogmaals om en bak elke nog kog 1 minuut. De biefstukken zijn nu dichtgeschroeid, maar nog iets roze vanbinnen. Bak ze aan elke kant nog 1 minuut langer voor medium. Leg de biefstukken op een schaal en schep 1 eetlepel gorgonzola op elk stuk vlees. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 6-7 minuten rusten. Strooi eventueel de verse tijm erover en serveer. 


Freezer Meals van Karrie TrumanGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.