Pasta met pesto alla calabrese

Uit de Pastabijbel van Roberta Pagnier

Pasta in een volle saus van paprika, tomaat, een pepertje, ricotta en pecorino. De gegrilde courgette en aubergine geef je er apart bij en je maakt het geheel af met kappertjes en basilicum. Wat een topgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen 

350 g gedroogde pasta, bv. casarecce

1 rode ui, in ringen

2 tenen knoflook, grof gesneden

1 rode paprika, ontdaan van zaadjes, zaadlijsten en grof gesneden

1 rode Spaanse peper, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, in ringetjes

4 pruimtomaten, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, grof gesneden

1/2 courgette, in plakken

1/2 aubergine, in plakken

250 g ricotta

75 g pecorino, geraspt

2 el kappertjes

1/2 bosje basilicum, geplukt

olijfolie extra vergine

zout en peper

 

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui en knoflook ca. 4 minuten op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de paprika, de helft van de rode Spaanse peper en de tomaten toe en verwarm tot de groenten zacht zijn. 

Bestrijk de courgette en aubergine met olijfolie en rooster ze gaar in een grillpan. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de casarecce beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Pureer het paprika- en tomatenmengsel glad met de staafmixer. Voeg 200 g van de ricotta en alle pecorino toe en roer goed door. 

Meng de casarecce met de pesto. Garneer met de gegrilde groenten, de rest van de ricotta , de rest van de rode Spaanse peper, de kappertjes en de basilicumblaadjes.


Pastabijbel van Roberta pagnier



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.