Gevulde portobello's met bloemkoolcouscous

4 personen - 35 minuten

salade

Ingrediënten

  • 1/2 bloemkool
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 el lijnzaad
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 2 el rozijnen
  • 2 el gedroogde cranberry's

 

  • 1 citroen
  • maisolie
  • peper en zout
  • 4 portobello's
  • 8 lente-uitjes
  • 100 g hummus
  • 100 g rucola

 


Bereiden

Hak de bloemkool fijn in een hakmolen of blender. Rooster zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelschaafsel en lijnzaad in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde zaden door de fijngemaakte bloemkool. Voeg de gehakte peterselie, rozijnen en gedroogde cranberry's toe. Breng op smaak met citroenrasp en sap, wat maisolie en kruid met zout en peper. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de portobello's en de lente-ui met olie. Bak de lente-ui in de grillpan en bak de portobello's krokant in de oven gedurende 8 minuten. Kruid met peper en zout.

Vul de portobello's eerst met een lepeltje hummus, dan met wat bloemkoolcouscous en werk af met een gegrild lente-uitje en wat rucola. 

Kookboek

Easy@home met Ilse

Ilse D'Hooge

Thuiskomen na een lange werkdag en toch nog snel iets op tafel toveren dat iedereen lust? In 'Easy@home' geeft Ilse ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.