Gevulde portobello's met bloemkoolcouscous

Uit Easy@home met Ilse van Ilse D'Hooge

Voorwoord van de auteur

Portobello's zijn gemaakt om te vullen. Dan kan natuurlijk met van alles en nog wat. Een leuk alternatief voor een gewone couscous of rijst is de bloemkoolcouscous. Tegenwoordig is dat helemaal hip en het smaakt lekker krokant en fris. Door extra smaakmakers als kruiden, nootjes en gedroogde cranberry's komen er nog meer textuur en smaak bij - een heel gezond en lekker alternatief. 


Ingrediënten voor 4 personen 

35 minuten

 

1/2 bloemkool

2 el zonnebloempitten

2 el pompoenpitten

2 el amandelschaafsel

1 el lijnzaad

2 el peterselie, gehakt

2 el rozijnen

2 el gedroogde cranberry's

1 citroen

maisolie

peper en zout

4 portobello's

8 lente-uitjes

100 g hummus

100 g rucola

 

Hak de bloemkool fijn in een hakmolen of blender. Rooster zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelschaafsel en lijnzaad in een pan zonder vetstof.

Meng de geroosterde zaden door de fijngemaakte bloemkool. Voeg de gehakte peterselie, rozijnen en gedroogde cranberry's toe. Breng op smaak met citroenrasp en sap, wat maisolie en kruid met zout en peper. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de portobello's en de lente-ui met olie. Bak de lente-ui in de grillpan en bak de portobello's krokant in de oven gedurende 8 minuten. Kruid met peper en zout.

Vul de portobello's eerst met een lepeltje hummus, dan met wat bloemkoolcouscous en werk af met een gegrild lente-uitje en wat rucola. 


Easy@home met Ilse van Ilse D'HoogeGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.