Flensjes met karamelsaus

4 personen - 20 minuten

toetje - pannenkoeken

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 300 ml sinaasappelsap
  • vanillemerg van 1/2 stokje

 

  • 1 el maizena
  • 2 handsinaasappels

 


Bereiden

Karamelliseer de suiker met 1 el water in een ruime pan. Roer niet in de karamel maar zwenk de pan rustig om de suiker goed te verdelen. 

Neem de pan van het vuur als de karamel mooi diepbruin is. Blus af met het sinaasappelsap (voorzichtig). Voeg het vanillemerg toe. Kook de saus tot alle suiker is opgelost. 

 

Meng de maizena met 1 el koud water en roer glad. Giet de maizena al roerend bij de kokende karamel en kook hem goed door. Neem van het vuur en laat afkoelen. 

 

Snijd de schil van de sinaasappels en verwijder zoveel mogelijk van het witte vlies. Snijd met een dun mes de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Meng de sinaasappelpartjes met de afgekoelde karamelsaus. 

Magazine

Foodies Kerst 2018



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.