Flensjes met karamelsaus

Uit Foodies december 2018

Een makkelijke karamelsaus met sinaasappelsap. De sinaasappelsap maakt de karamel minder zoet. Combineer de saus met anijspoffertjes zoals in de Kerst-Foodies van december 2018 of zoals wij het hebben gedaan, met een flensje en vanille-ijs. 


Ingrediënten voor 4 personen 

100 g suiker

300 ml sinaasappelsap

vanillemerg van 1/2 stokje

1 el maizena

2 handsinaasappels

 

Karamelliseer de suiker met 1 el water in een ruime pan. Roer niet in de karamel maar zwenk de pan rustig om de suiker goed te verdelen. 

Neem de pan van het vuur als de karamel mooi diepbruin is. Blus af met het sinaasappelsap (voorzichtig). Voeg het vanillemerg toe. Kook de saus tot alle suiker is opgelost. 

 

Meng de maizena met 1 el koud water en roer glad. Giet de maizena al roerend bij de kokende karamel en kok hem goed door. Neem van het vuur en laat afkoelen. 

 

Snijd de schil van de sinaasappels en verwijder zoveel mogelijk van het witte vlies. Snijd met een dun mes de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Meng de sinaasappelpartjes met de afgekoelde karamelsaus. 

 


Foodies Kerst 2018



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.