Koudgerookte en gemarineerde zalm

Uit koud water

Een lunchgerecht wat ook heel goed gemaakt kan worden als hapje of voorafje. 

Maak een kleine salade van asperges en avocado en stapel die vervolgens op een toastje gerookte zalm. 


Ingrediënten voor 4 porties 

4 sneetjes grof roggebrood

gezouten boter

1/2 pak koudgerookte en gemarineerde zalm, plakjes

3 groene asperges

sap van 1/2 citroen

1 el olijfolie

1 grote, rijpe avocado

zout en zwarte peper

kruidenolie

tuinkers, citroenverbena en/of erwtenscheuten

 

Smeer boter op het brood en leg er plakjes zalm op.

Deel iedere asperge in 2-3 stikken en snij in zo dun mogelijke schijfjes, bij voorkeur op een mandoline. Meng de aspergeschijfjes met citroensap en olijfolie en laat een paar minuten trekken. 

 

Pel de avocado en snijd in dunne plakjes, leg de plakjes op de zalm. Doe er de asperges op en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met wat kruidenolie en garneer met groene kruiden. Knijp er wat citroensap over. Snijd de sandwich voor het opdienen in kleine stukjes. 

 

 


Uit koud water



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.