Limburgse gehaktballen

4 personen - 45 minuten

vlees - stoofgerecht

Ingrediënten

 • 300 gram half om halfgehakt
 • 1 ei
 • 4 el paneermeel
 • versgeraspte nootmuskaat
 • 2 uien
 • 25 g roomboter

 

 • 3 el natuurazijn
 • 1 flinke el appelstroop
 • 1 royale el donkere basterdsuiker
 • 1 laurierblaadje
 • 5 kruidnagels
 • 2 plakken ontbijtkoek

 


Bereiden

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en nootmuskaat, zout en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen 4 mooie ballen van. Leg de gehaktballen het liefst nog een paar uur afgedekt in de koelkast.

Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een braadpan. Bak de gehaktballen in 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui 4 minuten. Voeg de azijn, de stroop, de basterdsuiker, de laurier en de kruidnagels toe. Schenk er 200 ml water bij en breng ze tegen de kook. 

Draai het vuur laag. Leg de gehaktballen terug in de pan. Verkruimel er de ontbijtkoek boven. Stoof de gehaktballen afgedekt in 20 minuten gaar. Roer af en toe door de saus. Lekker met gebakken sperziebonen en gekookte kruimige aardappels. 

Kookboek

Stoven bij Janneke thuis

Janneke Philippi

Stoven is het derde boek van Janneke Philippi in de serie Bij Janneke thuis en bevat meer dan 60 recepten ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.