Chuchis Pla

2 personen - 15 minuten

vis

Ingrediënten

  • 250 g Noordzeevis (zeebaars, kabeljauw)

 

 

Chuchissaus

  • 2 limoenblaadjes
  • 1 scheutje maisolie
  • 1 el rodecurrypasta
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 el vissaus
  • 10 cl kokosmelk
  • 4 basicilicumblaadjes

Bereiden

Snijd de limoenblaadjes heel fijn en houd ze apart voor de afwerking.

Giet een scheutje olie in een braadpan en roer er op laag vuur de currypasta in los. Meng met de suiker, laat smelten en voeg er de vissaus aan toe. Laat een beetje karamelliseren. Giet er al roerend de kokosmelk bij en doe er tot slot de fijngehakte limoenblaadjes bij. 

Leg de vis in een stoommandje en laat 5 minuten stomen op 100 graden.

Verdeel de vis over de borden en lepel er de chuchissaus over. Werk af met enkele basilicumblaadjes. 

Kookboek

West eats East

Marc Declercq

Wist je dat de Chinezen de mond van hun keukengod met honing bestrijken?

Dat de Japanse theeceremonie oorspronkelijk ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.