
Uit West Eats East
Vis met chuchissaus.
Rode currypasta en kokosmelk zorgen voor en heerlijke pittige saus voor de gestoomde kabeljauw. Omdat de temperatuur in onze stoompan waarschijnlijk geen 100 graden is stoofden wij de vis 10 minuutjes. Hij was perfect!
Ingrediënten voor 2 personen
250 g Noordzeevis (zeebaars, kabeljauw)
Chuchissaus
2 limoenblaadjes
1 scheutje maisolie
1 el rodecurrypasta
1 koffielepel suiker
1 el vissaus
10 cl kokosmelk
4 basicilicumblaadjes
Snijd de limoenblaadjes heel fijn en houd ze apart voor de afwerking.
Giet een scheutje olie in een braadpan en roer er op laag vuur de currypasta in los. Meng met de suiker, laat smelten en voeg er de vissaus aan toe. Laat een beetje karamelliseren. Giet er al roerend de kokosmelk bij en doe er tot slot de fijngehakte limoenblaadjes bij.
Leg de vis in een stoommandje en laat 5 minuten stomen op 100 graden.
Verdeel de vis over de borden en lepel er de chuchissaus over. Werk af met enkele basilicumblaadjes.
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.