Kao pad kung

4 personen - 

rijst

Ingrediënten

  • 150 g basmatirijst
  • 10 scampi
  • 1 wortel
  • 1/2 rode paprika
  • 2 stengels lente-ui

 

  • 10 cl plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Maggi-kruiden
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 takje koriander

 


Bereiden

Was de rijst eerst in koud water. Zo verwijder je het overtollige zetmeel. Giet het water weg.

Kook de rijst vervolgens met 30 cl water.

Verwijder het pantser van de scampi.

Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes van 0,5 cm. Snijd de lente-ui fijn. 

Verhit een scheutje olie is een wok of braadpan. Breek de eieren in de pan, doe er de scampi bij, meng en laat 3 minuten bakken. Voeg er de rijst aan toe samen met de Maggi. Meng er vervolgens al roerend de overige ingrediënten onder, eerst de vissaus naar eigen smaak en dan de groenten. Laat nog 3 minuten garen. 

Serveer in een bord en bestrooi eventueel met koriander. 

Kookboek

Uit West eats East

Marc Declercq & Kris Vlegels

Wist je dat de Chinezen de mond van hun keukengod met honing bestrijken?

Dat de Japanse theeceremonie oorspronkelijk ... 

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.