Kao pad kung

Uit West eats East

Gebakken rijst met scampi.
En heerlijke rijstschotel vol knapperige groenten en garnalen. En zonder de garnalen heb je een lekker bijgerecht. 

Ingrediënten voor 4 personen 

150 g basmatirijst

10 scampi

1 wortel

1/2 rode paprika

2 stengels lente-ui

10 cl plantaardige olie

2 eieren

1 eetlepel Maggi-kruiden

2 eetlepels vissaus

1 takje koriander


Bereiding

Was de rijst eerst in koud water. Zo verwijder je het overtollige zetmeel. Giet het water weg.

Kook de rijst vervolgens met 30 cl water.

Verwijder het pantser van de scampi.

Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes van 0,5 cm. Snijd de lente-ui fijn. 

Verhit een scheutje olie is een wok of braadpan. Breek de eieren in de pan, doe er de scampi bij, meng en laat 3 minuten bakken. Voeg er de rijst aan toe samen met de Maggi. Meng er vervolgens al roerend de overige ingrediënten onder, eerst de vissaus naar eigen smaak en dan de groenten. Laat nog 3 minuten garen. 

Serveer in een bord en bestrooi eventueel met koriander. 


Uit West eats East van Marc Declercq & Kris Vlegels



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.