Uit Danny's Azië
Deze marinade voor spareribs is natuurlijk ook lekker met krabbetjes. Voor 1200 gram krabbetjes gebruikten wij maar de helft van de bouillon. De krabbetjes stonden net onder wat voldoende is en het inkoken tot een siroop duurt anders wel heel erg lang.
We gebruikten daarbij wel 2 rode pepers, met zaadjes!
Bak de krabbetjes 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden. Ze zijn dan heerlijk donker gekaramelliseerd en lekker plakkerig.

4 personen - bereiden 30 minuten - koken 2-4 uur
vlees - borrelhapje
Ingrediënten
- 1 sparerib (of krabbetjes)
- 3 rode pepers
- 3 cm laos
- 2 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 l gevogeltebouillon
- 200 ml ketjap
- 2 el bruine suiker
- 300 ml sweet chilisaus
- 300 ml tomatenketchup
Bereiden
Trek het vlies van de sparerib en verdeel in ribbetjes. Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Schil en rasp de laos. Pel de snijd de sjalotten en knoflook fijn.
Breng de bouillon, pepers, laos, sjalotten, knoflook, ketjap, suiker, chilisaus en ketchup aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur in circa 2-4 uur gaar. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Bestrijk het vlees ermee en serveer als saus.
Verwarm de grill voor en gril de ribbetjes krokant.
Kookboek
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.