Kersen-tarte tatin met kokos

4 personen - 40 minuten

toetje

Ingrediënten

  • 6 flinke el suiker
  • 200 g zoete kersen (diepvries)
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

 

  • 3 el gemalen kokos
  • 4 bollen kokosroomijs of ander roomijs

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker met 3 el water. Roer tot een heldere siroop ontstaat. Draai het vuur laag, roer nu niet meer en verwarm zachtjes tot een reebruine, egale karamel. 

Schenk de karamel snel in de vormpjes. Leg er meteen de kersen in. Een kers in het midden en de rest eromheen.

Leg het deeg op de kersen en stop tussen de kersen en de rand goed in. Prik met de punt van een scherp met een paar gaatjes in het deeg. Bak de kersentaartjes in de oven in 20 minuten mooi bruin en gaar. 

Hal uit de oven direct een mes langs de zijkant van de vormpjes om het deeg en de karamel los te snijden. Laat de taartjes 5 minuten in de vormpjes afkoelen. Leg op elk vormpje een bordje en keer ze samen. Bestrooi de randen van de taartjes met de kokos en schep het ijs erbij. . Serveer de taartjes direct. 

Magazine

Delicious Kerst, nr 13 2018Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.