Smeuïge gerookteforel-amuse

Uit Koken & Genieten december 2018

Het recept is voldoende voor 12 amuselepels in plaats van 6. Of vul blaadjes sla of witlof met de forelfiletroom. Lekker!

Ingrediënten voor 6 personen 

1 stengel bleekselderij

125 g gerookte forelfilet 

1/2 bosje bieslook

100 g verse roomkaas

1 el wittewijnazijn 

zout en peper

25 g forelkaviaar


Was de bleekselderij en snijd hem in blokjes. 

Snijd de gerookte forelfilet in blokjes. Was de bieslook en snijd hem fijn. 


Roer de verse roomkaas, de wittewijnazijn en 3/4 van de bieslook door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Spatel de bleekselderij en de forel erdoorheen. Verdeel de forelfiletroom over de amuselepels en versier met de kaviaar en de overige bieslook. 


Koken & Genieten december 2018

De lekkerste Kerst. 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.