
4 personen - 30 minuten
rijst
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 3 stengels citroengras, heel fijn gesneden
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
- 6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 volle el medium kerrie
- 300 g basmatirijst, gewassen en uitgelekt
- 750 ml kippenbouillon
- 20 verse rauwe tijgergarnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
- grote hand basilicum en korianderblaadjes, grof gehakt
- 1 el vissaus
- 4 gekookte eieren, gepeld en gehalveerd
Bereiden
Verhit een grote, diepe koekenpan op matig vuur en doe de olie erin. Voeg het citroengras, de knoflook en de helft van de chilipeper en lente-uitjes toe en bak alles 2 minuten. Roer dan de kerrie erdoor.
Voeg de rijst toe en meng alles goed. Schenk de bouillon erover en breng zachtjes aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten koken of tot al het vocht is opgenomen.
Leg de garnalen 5 minuten voor de rijst klaar is en wanneer er nog wat vocht in de pan zit op de rijst en doe het deksel weer op de pan. Laat koken tot de garnalen stevig aanvoelen en niet meer doorschijnend zijn.
Roer de rijst los met een vork en meng de helft van de verse kruiden en vissaus erdoor. Verdeel de warme eihelften erover, bestrooi met de andere helft van de kruiden, chilipeper en lente-uitjes en dien op.
Kookboek

Eet. Leef. Reis.
Donald Skehan
Eet, leef en reis zijn drie woorden die samenvatten wat voor Donal Skehan belangrijk is: goed eten, een evenwichtige ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.