Blanke ossobuco met vlierbloesem en dragon

4-6 personen - 90 minuten

stoofgerecht - vlees

Ingrediënten

  • 6-8 kalfs- of runderschenkel
  • 50 g bloem
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 50 g boter
  • 200 g peterseliewortel
  • 2 selderijstengels
  • 5 knoflooktenen, fijngehakt

 

  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 laurierblaadjes
  • 500 ml droge witte wijn
  • 500 ml water
  • 200 ml vlierbloesemsiroop
  • 10 takjes dragon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

 


Je hebt een stoofpan nodig die groot genoeg is om de schenkels in één laag in te leggen.

 

Strooi de bloem op een bord en kruid royaal met zout en peper. Haal dan de schenkels aan beide zijden door de boem. Verhit de olie en de boter in een stoofpan, doe de schenkels erin en bak aan beide zijden tot ze goudbruin zijn met een korstje.

Snij ondertussen de peterseliewortel en de selderijstengels in blokjes van ongeveer 1 cm. Verdeel nu de knoflook, sjalot, peterseliewortel, selderij en laurierblaadjes gelijkmatig over het vlees. Bestrooi met zout en peper en laat een paar minuten stoven. Draai het vuur hoog en doe water, wijn, vliesbloesemsiroop en dragon in de pan en laat aan de kook komen. Draai het vuur weer laag, doe het deksel op de pan en laat het geheel 1-1 1/2 uur stoven (draai de schenkels elke 30 minuten om) tot het vlees zo zacht is dat je het met een lepel kunt snijden. Houd de hoeveelheid vocht in de pan in de gaten en voeg water toe als het te droog wordt. 

Dien op met gekookte gort of brood, en een groene salade. 

Kookboek

Scandinavisch Comfort Food

Trine Hahnemann

De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.