Nigiri met dichtgeschroeide eend en bieslook

8 personen - 30 minuten

borrelhapje

Ingrediënten

  • 250 g foie gras
  • aardappelmeel, voor het bestuiven
  • 1,25 dl rijstazijn
  • 2,5 dl sojasaus
  • 1,25 dl mirin

 

  • truffelolie
  • 1 el granaatappelpitten
  • 400 g shari-rijst
  • reepjes nori
  • prei, fijngesneden

 


Bereiden

Bereid de eendenborst zoals de foie gras en bak hem in een beetje olie. De eendenborst hoeft niet met meel bedekt te worden. Garneer de nigiri met fijngehakte bieslook voor meer kleur.

 

Verwarm een scherp mes in kokend water en snijd de foie gras in nigiri plakjes van 1,75 cm. Bestrooi ze met meel. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de foie gras aan beide kanten tot de goudbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Doe dit eventueel stuk voor stuk zodat ze niet breken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Laat een beetje olie van de foie gras in de koekenpan en voeg de rijstazijn, de sojasaus en de mirin toe. Kook de saus op hoog vuur in. Voeg een scheutje truffelolie toe. Voeg zodra de saus ingekookt en dik is geworden de granaatappelpitten toe. 

 

Maak nigiri rijstballen en leg ze op een snijplank. Schik de foie gras erop en zet de plakjes eventueel vast met een reepje nori. Verdeel de fijngesneden prei en nog wat granaatappelpitten erover. Lepel voor het serveren de saus over de nigiri.

Kookboek

500 Sushi

Caroline Bennett

We mogen sushi dan kennen van de menu’s in Japanse restaurants, maar heeft u er ooit aan gedacht deze smakelijke ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.