Nigiri met dichtgeschroeide eend en bieslook

Uit 500 sushi van Caroline Bennett

Het recept nigiri met eend is een variant op het recept van nigiri met foie gras en granaatappel. Volgens de Caroline Bennett hoogst ongewoon maar decadent en verrukkelijk. 

 

Volg voor het maken van de shari-rijst het recept van Laure Kié uit haar boek Sushi! Zij beschrijft op een fijne manier hoe je de rijst maakt en de nigiri-sushi vormt. Ga hier naar het recept.

 


Nigiri met dichtgeschroeide eend en bieslook. 

 

Bereid de eendenborst zoals de foie gras en bak hem in een beetje olie. De eendenborst hoeft niet met meel bedekt te worden. Garneer de nigiri met fijngehakte bieslook voor meer kleur.

 

250 g foie gras

aardappelmeel, voor het bestuiven

1,25 dl rijstazijn

2,5 dl sojasaus

1,25 dl mirin

truffelolie

1 el granaatappelpitten

400 g shari-rijst

reepjes nori

prei, fijngesneden

 

Verwarm een scherp mes in kokend water en snijd de foie gras in nigiri plakjes van 1,75 cm. Bestrooi ze met meel. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de foie gras aan beide kanten tot de goudbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Doe dit eventueel stuk voor stuk zodat ze niet breken. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Laat een beetje olie van de foie gras in de koekenpan en voeg de rijstazijn, de sojasaus en de mirin toe. Kook de saus op hoog vuur in. Voeg een scheutje truffelolie toe. Voeg zodra de saus ingekookt en dik is geworden de granaatappelpitten toe. 

 

Maak nigiri rijstballen en leg ze op een snijplank. Schik de foie gras erop en zet de plakjes eventueel vast met een reepje nori. Verdeel de fijngesneden prei en nog wat granaatappelpitten erover. Lepel voor het serveren de saus over de nigiri.

 

 


500 Sushi van Caroline BennettGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.