Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki

Uit Foodies januari 2019

Dit gerecht maakten wij met half-om-half gehakt. De gehaktballetjes waren ontzettend lekker. We zijn er nog niet uit of nu komt door de citroenrasp of de dille maar dat maakt niet uit. We maken het vast nóg een keer.

 

Orzo vind je in de supermarkt van het merk De Cecco met de naam 'riso'.


Ingrediënten voor 4 personen 

 

500 g mager varkensgehakt

1 rode ui, fijngesnipperd

1 citroen, uitgeperst en schil geraspt

een klein bosje dille, gehakt

50 g broodkruim

zout en peper

1 el olijfolie

200 g orzo

400 g babyspinazie, gewassen en gesneden

150 g Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook, gesnipperd

1/4 komkommer, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en geraspt

 

Meng het varkensgehakt, de rode ui (bewaar 1 el), de citroenschil, 2 el dille, de chilivlokken, het broodkruim, zout en peper in een kom. Meng kort goed door elkaar met je handen en vorm er 28-30 kleine gehaktballetjes van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de gehaktballetjes in porties gaar en goudbruin in. 

 

Bereid ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, Kook de laatste 3 minuten de spinazie mee. Laat goed uitlekken en meng de helft van het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het orzo-spinaziemengsel over de borden en verdeel de gehaktballetjes eromheen. 

 

Meng de yoghurt, de knoflook, de overige rode ui, de komkommer, de overige dille en het overige citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel wat over de gehaktballetjes en serveer de overige tzatziki erbij. 

 


Foodies januari 2019Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.