Shepherd's pie

4 personen - 3 1/2 uur

stoofgerecht - ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 25 g roomboter
  • 800 g lamsstoofvlees, in blokjes van 2 x 2 cm
  • zout en peper
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 takjes tijm

 

 

Voor de aardappelpuree

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm
  • zout
  • 25 g roomboter
  • 100 ml volle melk

Topping:

 

  • handvol cheddarkaas, geraspt

Bereiden

Verwarm een braadpan en verhit de olijfolie en de roomboter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en braad in circa 3 minuten rondom bruin.

Bak de sjalot en de knoflook 3 minuten mee. Blus af met de worcestersaus en voeg de tomatenpuree, runderbouillon en tijm toe. Laat 2,5 uur uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

 

Breng in een ruime pan met een beetje zout de aardappelen aan de kook en laat in circa 20 minuten gaarkoken. Verwarm de melk met roomboter in een sauspan. Giet de aardappelen af, laat op laag vuur 1 minuut 'droogkoken' en voeg dan de melk en de roomboter toe. Roer met een garde tot een gladde aardappelpuree en zet apart. 

 

Haal de deksel van de braadpan en laat de saus van het stoofvlees inkoken totdat er een dikke saus ontstaat. Schep in zijn geheel in de ovenschaal, bedek met de aardappelpuree en de cheddarkaas en bak 30 minuten in de oven totdat er een mooie goudbruine korst ontstaat.

Kookboek

Slow Cooking

Danny Jansen

De essentie van slow cooking? Het geheime ingrediënt Tijd. Die zorgt dat zelfs de taaiste stukken vlees veranderen ...

 

Lees meer



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.