Salade van rode biet, cannellinibonen en jonge spinazie

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Voorwoord van de auteur
Dit gerecht smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook prachtig uit, dankzij de edelsteenachtige kleuren van de rode biet. Serveer de salade als lichte maaltijd met geitenkaas of feta en vergezeld van knapperig brood of als bijgerecht. 

Ingrediënten voor 4 personen 

600 tot 700 g kleine rode bieten

300 g miniwortels, loof en een stukje van de onderkant afgesneden, geschraapt 

2 tl venkelzaad

2 el olijfolie

1 rode ui, in dunne partjes gesneden

800 g cannellinibonen, afgegoten en afgespoeld

100 g jonge spinazie 

150 g feta of zachte geitenkaas

knapperig brood, om erbij te serveren 


Balsamico-dressing 

1 el extra vierge olijfolie

1 el balsamicoazijn 


Schil de rode bieten, halveer de kleinere exemplaren en snijd de grote rode bieten in partjes. 

Meng de rode bieten met de hele wortels, het venkelzaad, de olijfolie en rode ui in de slowcooker. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Kook de groenten op 2 uur en 30 minuten op de hoofde stand. 

Schep de rode bieten en de wortels op een serveerbord. Schenk voorzichtig het kookvocht in een kleine kom en laat afkoelen. Laat de groenten 15 minuten afkoelen of laat ze helemaal afkoelen als je de salade koud serveert. 

Kijk hoeveel kookvocht er nog over is een vul het, indien nodig, aan met extra vierge olijfolie tot 2 eetlepels. Meng het kookvocht met 1 eetlepel extra vierge olijfolie en de balsamicoazijn een breng de dressing op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. 

Voeg de cannellinibonen en de spinazie toe aan de groenten en hussel alles voorzichtig. Besprenkel de salade met de balsamico-dressing en verkruimel er de geitenkaas of feta over. Serveer de salade eventueel met knapperig brood. 


Slow Cooked Vega van Katy HolderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.