Stroganoff van gemengde paddenstoelen

4 personen - 3 1/2 uur

vegetarisch - pasta

Ingrediënten

  • 600 g gemengde paddenstoelen zoals kastanjechampignons, portobello's of vergelijkbare paddenstoelen
  • 2 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 2 sjalotten of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst of fijngehakt

 

  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml crème fraîche of zure room
  • pasta, gestoomde rijst of aardappelpuree, om erbij te serveren
  • 2 el grofgehakte bladpeterselie

 


Bereiden

Halveer de kleine paddenstoelen of snijd ze in vieren en snijd de grotere exemplaren in hapklare stukken. 

Verhit de olijfolie en de boter in de inzetpan van de slowcooker of in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten, knoflook en het milde paprikapoeder 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3 tot 4 minuten tot ze zacht zijn. Bak de bloem 2 minuten mee. 

 

Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker, of schep het paddenstoelenmengsel uit de koekenpan in de slowcooker. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de tomatenpuree en de crème fraîche toe. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Kook de paddenstoelen 3 uur op de lage stand. 

Schep de Strofanoff op de pasta naar keuze, gestoomde rijst of aardappelpuree en bestrooi met bladpeterselie. 

Kookboek

Slow Cooked Vega

Katy Holder

Vegetarische gerechten uit de slowcooker. Een slowcooker biedt je dé oplossing voor een makkelijke en smaalvolle ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.