Stroganoff van gemengde paddenstoelen

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Voorwoord van de auteur

Hoewel een Stroganoff oorspronkelijk met vlees wordt bereid, is deze stevige vegetarische versie misschien wel lekkerder. Neem indien mogelijk paddenstoelen die rijk aan smaak zijn zoals de portobello. 

 

Wij maakten deze Stroganoff in de multicooker. Superhandig omdat die ook een bakstand heeft. Eerst even de sjalotjes en daarna ook de paddenstoelen aanbakken op de bakstand en daarna ga je over op de slowcook stand. Hoe makkelijk kan het zijn.


Ingrediënten voor 4 personen 

600 g gemengde paddenstoelen zoals kastanjechampignons, portobello's of vergelijkbare paddenstoelen

2 el olijfolie

20 g boter

2 sjalotten of 1 kleine ui, gesnipperd

2 knoflooktenen, uitgeperst of fijngehakt

2 tl milde paprikapoeder

2 el bloem

250 ml groentebouillon

2 el tomatenpuree

250 ml crème fraîche of zure room

pasta, gestoomde rijst of aardappelpuree, om erbij te serveren

2 el grofgehakte bladpeterselie

 

 

 

Halveer de kleine paddenstoelen of snijd ze in vieren en snijd de grotere exemplaren in hapklare stukken. 

Verhit de olijfolie en de boter in de inzetpan van de slowcooker of in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de sjalotten, knoflook en het milde paprikapoeder 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3 tot 4 minuten tot ze zacht zijn. Bak de bloem 2 minuten mee. 

 

Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker, of schep het paddenstoelenmengsel uit de koekenpan in de slowcooker. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de tomatenpuree en de crème fraîche toe. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Kook de paddenstoelen 3 uur op de lage stand. 

 

Schep de Strofanoff op de pasta naar keuze, gestoomde rijst of aardappelpuree en bestrooi met bladpeterselie. 


Slow Cooked Vega van Katy HolderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.