Oosterse schnitzels met ingemaakte komkommer

4 personen - 30 minuten

vlees

Ingrediënten

  • 2 1/2 tl kristalsuiker
  • 2 tl zoutflakes
  • 60 ml appelciderazijn
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 95 g amandelpasta
  • 180 ml kokosmelk
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 80 ml sojasaus

 

  • sap van 1 limoen
  • 1 1/2 el sambal oelek
  • 2 kipfilets (360 g)
  • 50 g bloem
  • 300 g mayonaise
  • 200 g vers broodkruim
  • zonnebloemolie om in te bakken

 


Bereiden

Doe voor de ingemaakte komkommer 1 theelepel suiker in een kom. Voeg de azijn en zoutflakes toe en roer tot de suiker is opgelost. Doe de komkommer erbij en meng goed. Zet apart.

Doe voor de saus de amandelpasta, kokosmelk, knoflook en sojasaus met de resterende 1 1/2 theelepel suiker in een koekenpan. Verhit alles al roerend 5 minuten of tot het warm is op laag vuur. Roer het limoensap, 2 theelepels sambal en wat zout en peper erdoor. Zet opzij.

Snijd de kipfilets in de lengte in dunne plakken van circa 8 mm dik. Doe de bloem, mayonaise en het broodkruim in drie afzonderlijke kommen. Haal de plakjes kip achtereenvolgens door de bloem, de mayonaise en het broodkruim. Zet tot gebruik in de koelkast. 

Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Leg de kip erin, zo nodig in porties. Bak de plakjes 5 minuten per kant of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. 

Verdeel de schnitzels over de borden. Leg de ingemaakte komkommer erbij en bestrooi eventueel met koriander of cress. 

Lekker met kousenband of kort geroerbakte Chinese kool en taugé.

Kookboek

Delicious. Elke dag bijzonder!

Delicious.Magazine

In delicious. elke dag bijzonder! geeft het delicious.-team inspiratie voor de lekkerste gerechten voor ieder moment ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.