Oosterse schnitzels met ingemaakte komkommer

Uit Delicious. Elke dag bijzonder!

Voorwoord

Geef je ultieme doordeweekse maaltijd een Aziatische draai. De pittige saus smaakt heerlijk bij kip- of runderspiesjes. 

 

Maak zelf vers broodkruim: snijd de korstjes van 4 sneetjes witbrood en laat 30 minuten drogen in de oven op 150 graden. Even afkoelen en fijnmalen.

 

Verder hebben wij veel minder mayonaise gebruikt dan in het recept staat, maar 2 eetlepels. Dat was écht voldoende.


Ingrediënten voor 4 personen 

2 1/2 tl kristalsuiker

2 tl zoutflakes

60 ml appelciderazijn

1 komkommer, in dunne plakjes

95 g amandelpasta

180 ml kokosmelk

1 teen knoflook, fijngehakt

80 ml sojasaus

sap van 1 limoen

1 1/2 el sambal oelek

2 kipfilets (360 g)

50 g bloem

300 g mayonaise

200 g vers broodkruim

zonnebloemolie om in te bakken

 

 

 

Doe voor de ingemaakte komkommer 1 theelepel suiker in een kom. Voeg de azijn en zoutflakes toe en roer tot de suiker is opgelost. Doe de komkommer erbij en meng goed. Zet apart.

Doe voor de saus de amandelpasta, kokosmelk, knoflook en sojasaus met de resterende 1 1/2 theelepel suiker in een koekenpan. Verhit alles al roerend 5 minuten of tot het warm is op laag vuur. Roer het limoensap, 2 theelepels sambal en wat zout en peper erdoor. Zet opzij.

Snijd de kipfilets in de lengte in dunne plakken van circa 8 mm dik. Doe de bloem, mayonaise en het broodkruim in drie afzonderlijke kommen. Haal de plakjes kip achtereenvolgens door de bloem, de mayonaise en het broodkruim. Zet tot gebruik in de koelkast. 

Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Leg de kip erin, zo nodig in porties. Bak de plakjes 5 minuten per kant of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. 

Verdeel de schnitzels over de borden. Leg de ingemaakte komkommer erbij en bestrooi eventueel met koriander of cress. 

Lekker met kousenband of kort geroerbakte Chinese kool en taugé.


Delicious. Elke dag bijzonder!

Naar het boek.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.