
4 personen - 2 1/2 uur
vlees - stoofgerecht
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 30 g boter
- 3 el bloem
- 2 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 2 takjes tijm
- 3 el appelstroop
- 200 ml runderbouillon
- 1 flesje Leffe Bruin
Bereiden
Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem.
Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe.
Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe.
Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet dan de Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen.
Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven.
Tip: Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise.
Kookboek

Leffe Kookboek
Hugo Kennis
Het Leffe Kookboek, waarin we bier met heerlijke recepten combineren, om zo nog smakelijkere recepten op tafel te ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.