Hugo's stoofvlees

Uit het Leffe Kookboek

Leffe Biertip

De zoete karameltonen van Leffe Bruin ondersteunen op sensationele wijze de smaak van het vlees.


Ingrediënten voor 4 personen 

1 kg runderlappen

1 winterpeen

2 uien

2 tenen knoflook

30 g boter

3 el bloem

2 blaadjes laurier

4 kruidnagels

2 takjes tijm

3 el appelstroop

200 ml runderbouillon

1 flesje Leffe Bruin

 

 

Bereiding

Snijd de runderlappen in blokjes en meng dit met zout, peper en bloem.

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de runderlappen toe.

Voeg de in blokjes gesneden winterpeen samen met de laurier, kruidnagel en tijm toe.

Als het vlees dichtgeschroeid is, voeg de stroop toe en giet dan de Leffe Bruin langs de binnenkant van de pan bij het vlees. Laat het geheel langzaam sudderen.

Controleer of de stoof niet te droog is en voeg anders een scheutje bouillon toe. Laat minimaal 2 uur (liefst langer) op een laag vuurtje stoven.

 

Tip: Serveer het stoofvlees met verse patat en mayonaise. 


Leffe Kookboek



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.