Nasi goreng

Uit Foodies maart 2018

Verse boemboe maken, dat is pas lekker. Wil je hem niet zo pittig, voeg dan minder of helemaal geen pepers toe en breng op smaak met sriracha. 


Ingrediënten voor 4 personen 

3 el olie

2 kipfilets in stukken gesneden

170 g basmatirijst gekookt (ca. 500 g gekookte rijst)*

2 eieren geklutst

2 el ketjap manis

1 el vissaus

2 limoenen 1 geperst, 1 in partjes

zout en peper

 

Voor de boemboe

2 sjalotjes gesnipperd

1 stengel citroengras fijngehakt

5 cm gember (ca. 20 g) fijngehakt

2 teentjes knoflook gesnipperd

2 tl garnalenpasta

2 tl tomatenpuree

2-3 rawit pepers

1 el rietsuiker

25 g gezouten geroosterde pinda's

 

Om te serveren

2 lente-uitjes in lange reepjes

gebakken uitjes

4 eieren gebakken

1/2 komkommer in plakjes

1 tomaat in plakjes

sambal of sriracha

1 Mix de ingrediënten voor de boemboe met 1 el koud water in een keukenmachine tot een gladde pasta.

 

2 Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan en bak er de stukken kipfilet goed bruin en gaar in. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en peper en laat afkoelen. Snijd vervolgens in stukjes.

 

3 Zet de wok op laag vuur en voeg 1 el olie en de boemboe toe. Bak de boemboe in ca. 10 minuten op laag vuur geurig. Voeg de rijst toe, zet het vuur hoger en roerbak ca. 3 minuten. Maak een kuiltje in de rijst in de pan en schenk er het geklutste ei in. Wacht tot het ei gestold is, hak het met de spatel in de pan in stukjes en meng het door de rijst.

 

4 Voeg de ketjap manis, de vissaus het sap van de limoen, de kip, zou ten peper toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles goed heet is.

 

5 Bestrooi de nasi om te serveren met de lente-ui en de gebakken uitjes. Serveer met een gebakken ei, plakjes komkommer en tomaat, een limoenpartje en sambal of sriracha.

 

*Kook de rijst het liefst een dag van tevoren en zet hem een nacht in de koelkast.


Foodies maart 2019

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.