Perzik-mascarponeroomijs

12 personen - 20 minuten

toetje - ijs

Ingrediënten

  • 400 g perziken uit blik, uitgelekt
  • 1 el vanille-extract
  • 600 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 110 g suiker
  • 1 blik zoete gecondenseerde melk (400 g)

Ook nodig: diepvriesdoos inhoud 2 liter


Bereiden

Pureer de perziken met het vanille-extract in de keukenmachine glad. Houd 60 ml perzikpuree apart. Doe de rest van de  puree in een mengkom. Voeg de rest van de ingredienten toe en klop met een handgarde of mixer op halfhoge stand tot een dik mengsel. Schep dit in de diepvriesdoos.

Besprenkel met de apart gehouden perzikpuree en trek er met een lepel een patroon in. Zet de diepvriesdoos 4 uur of een hele nacht in de diepvries tot het ijs bevroren is. 

Kookboek

Delicious, Elke dag bijzonder!

Delicious.Magazine

In delicious. elke dag bijzonder! geeft het delicious.-team inspiratie voor de lekkerste gerechten voor ieder moment van de dag. Origineel, gezond, en vooral heel erg lekker… De gerechten zijn snel ...

 

Lees verder