Perzik-mascarponeroomijs

Uit Delicious. Elke dag bijzonder!

Maak dit ijs vandaag nog en je hebt straks een heerlijk nagerechtje. 


Ingrediënten voor 1 1/2 liter

400 g perziken uit blik, uitgelekt

1 el vanille-extract

600 ml slagroom

250 g mascarpone

110 g suiker

1 blik zoete gecondenseerde melk (400 g)

Ook nodig: diepvriesdoos inhoud 2 liter

 

 

Bereiden 20 minuten, invriezen 1 nacht, minimaal 4 uur

Pureer de perziken met het vanille-extract in de keukenmachine glad. Houd 60 ml perzikpuree apart. Doe de rest van de  puree in een mengkom. Voeg de rest van de ingredienten toe en klop met een handgarde of mixer op halfhoge stand tot een dik mengsel. Schep dit in de diepvriesdoos.

Besprenkel met de apart gehouden perzikpuree en trek er met een lepel een patroon in. Zet de diepvriesdoos 4 uur of een hele nacht in de diepvries tot het ijs bevroren is. 


Delicious, Elke dag bijzonder!



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.