Boerenkoolfritters met Parmaham, geitenkaas en groene godinnendressing

2 personen - 55 minuten

groente - vegetarisch

Ingrediënten

 • 150 g boerenkool, zonder stengels
 • 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
 • 4 plakken parmaham, fijngesneden
 • 4 bosuitjes, in ringetjes
 • 100 g bloem
 • 3 eieren, losgeklopt
 • 1 groene chilipeper, fijngehakt
 • 2 el fijngehakte bladpeterselie
 • 80 ml extra vergine olijfolie

 

 • plakjes komkommer, blaadjes rode zuring, dubbelgedopte tuinbonen, gehalveerde sugar snaps, basilicumcress of kleine basilicumblaadjes

Voor de groene godinnendressing

 • 1/2 bosje van elk munt, bladpeterselie, dille en oregano, blaadjes losgehaald
 • sap van 1/2 citroen
 • 129 g zure room
 • 140 g Griekse yoghurt

Groene godinnendressing

Doe alle ingredienten in de keukenmachine, voeg zout en peper naar smaak toe en draai tot een gladde dressing. Schenk hem in een pot en bewaar hem maximaal 5 dagen in de koelkast. Geef bij fritters, geroosterde bloemkool of gegrilde kip. 

 

Boerenkoolfritters

Doe de boerenkoolbladeren in een hittebestendige kom en overgiet ze met kokend water. Zet de kom 2 minuten opzij om de boerenkool zacht te laten worden. Laat de bladeren uitlekken en koel ze af onder koud water. Hak ze fijn en knijp het overtollige water eruit. Doe ze in een kom met de geitenkaas, parmaham bosuitjes, bloem, eieren, chilipeper en peterselie. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. 

Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de fritters in twee porties, leg een paar fritters in de pan en druk ze met een spatel een beetje plat. Bak de fritters 3-4 minuten per kant of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm.

Verdeel de fritters over de borden. Voeg komkommer, zuring, tuinbonen, sugar snaps en het basilicum toe. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dressing. 

Kookboek

Delicious, Elke dag bijzonder!

In delicious. elke dag bijzonder! geeft het delicious.-team inspiratie voor de lekkerste gerechten voor ieder moment van de dag. Origineel, gezond, en vooral heel erg lekker… De gerechten zijn snel ...

 

Lees verder


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.