Boerenkoolfritters met Parmaham, geitenkaas en groene godinnendressing

Uit Delicious. Elke dag bijzonder!

Voorwoord van de auteur

Boerenkool kan niet alleen rauw aan salades worden toegevoegd of tot chips worden gefrituurd. Je kunt het ook gebruiken om fritters er een voedzame boost mee te geven.


Ingrediënten voor 2 personen als lunch of hoofdgerecht, voor 4 personen als voorgerecht

150 g boerenkool, zonder stengels

150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld

4 plakken parmaham, fijngesneden

4 bosuitjes, in ringetjes

100 g bloem

3 eieren, losgeklopt

1 groene chilipeper, fijngehakt

2 el fijngehakte bladpeterselie

80 ml extra vergine olijfolie

plakjes komkommer, blaadjes rode zuring, dubbelgedopte tuinbonen, gehalveerde sugar snaps, basilicumcress of kleine basilicumblaadjes

 

Voor de groene godinnendressing

1/2 bosje van elk munt, bladpeterselie, dille en oregano, blaadjes losgehaald

sap van 1/2 citroen

129 g zure room

140 g Griekse yoghurt

 

 

 

Groene godinnendressing, bereiden 15 minuten

Doe alle ingredienten in de keukenmachine, voeg zout en peper naar smaak toe en draai tot een gladde dressing. Schenk hem in een pot en bewaar hem maximaal 5 dagen in de koelkast. Geef bij fritters, geroosterde bloemkool of gegrilde kip. 

 

Boerenkoolfritters, bereiden 40 minuten

Doe de boerenkoolbladeren in een hittebestendige kom en overgiet ze met kokend water. Zet de kom 2 minuten opzij om de boerenkool zacht te laten worden. Laat de bladeren uitlekken en koel ze af onder koud water. Hak ze fijn en knijp het overtollige water eruit. Doe ze in een kom met de geitenkaas, parmaham bosuitjes, bloem, eieren, chilipeper en peterselie. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. 

Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de fritters in twee porties, leg een paar fritters in de pan en druk ze met een spatel een beetje plat. Bak de fritters 3-4 minuten per kant of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm.

Verdeel de fritters over de borden. Voeg komkommer, zuring, tuinbonen, sugar snaps en het basilicum toe. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dressing. 


Delicious, Elke dag bijzonder!



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.