Varkensbuikspiesjes met ahornkaramel

Uit Delicious. Elke dag bijzonder!

Voorwoord van de auteur

Ahornsiroop is het geheime ingrediënt van deze karamel in Aziatische stijl, die het varkensvlees een smakelijke, zoetzure draai geeft. 


Ingrediënten voor 15 spiesjes als hapje of voorgerecht 

250 ml ahornsiroop

1 el zwarte peperkorrels

2 tenen knoflook, fijngehakt

80 ml vissaus

sap van 3 limoenen en limoenpartjes voor erbij

1 1/2 kg varkensbuik, zwoerd verwijderd, in blokjes van 2 cm

50 g geroosterde cashewnoten, grof gehakt

 

 

Bereiden 40 minuten, oven 45 minuten

Doe de ahornsiroop, zwarte peperkorrels, knoflook, vissaus en het limoensap in een kleine steelpan op matig vuur. Verhit het af en toe roerend 30 minuten of tot het met twee derde is ingekookt. Verhit de oven tot 200 graden of steek de barbecue aan. 

Rijg de blokjes varkensbuik op metalen spiesjes en bestrijk ze rijkelijk met de ahornkaramel. Leg ze in de oven of op de barbecue. Rooster of bak ze 45 minuten (op de barbecue korter) of tot ze plakkerig en gekaramelliseerd zijn, draai ze elke 10 minuten om en bestrijk met de karamel. Leg de spiesjes op een schaal. Bestrooi ze met de cashewnoten en geef de limoenpartjes erbij.


Delicious. Elke dag bijzonder!