Varkensbuikspiesjes met ahornkaramel

15 spiesjes - 40 minuten

borrelhapje - vlees

Ingrediënten

  • 250 ml ahornsiroop
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 80 ml vissaus

 

  • sap van 3 limoenen en limoenpartjes voor erbij
  • 1 1/2 kg varkensbuik, zwoerd verwijderd, in blokjes van 2 cm
  • 50 g geroosterde cashewnoten, grof gehakt

 


Bereiden

Doe de ahornsiroop, zwarte peperkorrels, knoflook, vissaus en het limoensap in een kleine steelpan op matig vuur. Verhit het af en toe roerend 30 minuten of tot het met twee derde is ingekookt. Verhit de oven tot 200 graden of steek de barbecue aan. 

Rijg de blokjes varkensbuik op metalen spiesjes en bestrijk ze rijkelijk met de ahornkaramel. Leg ze in de oven of op de barbecue. Rooster of bak ze 45 minuten (op de barbecue korter) of tot ze plakkerig en gekaramelliseerd zijn, draai ze elke 10 minuten om en bestrijk met de karamel. Leg de spiesjes op een schaal. Bestrooi ze met de cashewnoten en geef de limoenpartjes erbij.

Kookboek

Delicious. Elke dag bijzonder!

In delicious. elke dag bijzonder! geeft het delicious.-team inspiratie voor de lekkerste gerechten voor ieder moment van de dag. Origineel, gezond, en vooral heel erg lekker… De gerechten zijn ...

 

Lees verder