Stevige linzencurry met pompoen

Uit Curry's van Machteld Smid

Voorwoord van de auteur

Officieel mag het niet, een currypasta in een Indiase curry. Maar hier doen we het stiekem toch. Omdat het zo makkelijk is en lekker!


Ingrediënten voor 4 personen 

2 el zonnebloemolie

1 witte ui, gesnipperd

2 el milde Indiase currypasta

400 g Hokkaido-pompoen, in blokjes

200 ml gezeefde tomaten

100 ml groentebouillon

300 g bruine linzen (blik)

300 g pandanrijst (of andere droogkokende rijst)

100 ml Griekse yoghurt

1/2 bosje munt, grof gehakt

 

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui glazig, Voeg de currypaste toe, roer deze door de ui en bak op laag vuur een paar minuten mee. Roer dan de pompoenblokjes door het mengsel. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Laat intussen de linzen uitlekken en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stoof de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de linzen toe en laat circa 5 minuten mee sudderen. Giet de curry in schaaltjes en garneer met een flinke schep Griekse yoghurt en verse munt. Serveer de rijst er apart bij. 


Curry's van Machteld Smid