Stevige linzencurry met pompoen

4 personen - 30 minuten

curry - groente - vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 400 g Hokkaido-pompoen, in blokjes
  • 200 ml gezeefde tomaten

 

  • 100 ml groentebouillon
  • 300 g bruine linzen (blik)
  • 300 g pandanrijst 
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 bosje munt, grof gehakt

 


Bereiden

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui glazig, Voeg de currypaste toe, roer deze door de ui en bak op laag vuur een paar minuten mee. Roer dan de pompoenblokjes door het mengsel. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Laat intussen de linzen uitlekken en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Stoof de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de linzen toe en laat circa 5 minuten mee sudderen. Giet de curry in schaaltjes en garneer met een flinke schep Griekse yoghurt en verse munt. Serveer de rijst er apart bij. 

Kookboek

Curry's

Machteld Smid

Curry is "hot', en niet alleen vanwege de kruiden die erin zitten. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een gemakkelijk ...

 

Lees verder