Witlof-ansjovissalade

2 personen - 20 minuten

salade - vis

Ingrediënten

  • 2 stronken witlof
  • 1/2 granny smith appel, klokhuis verwijderd, in kleine stukjes
  • handjevol walnoten, grof gehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • 60 g manchego
  • 1/2 blikje ansjovis in olijfolie, uitgelekt

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1 takje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt, plus extra
  • zout en peper

 


Bereiden

Haal de buitenste bladeren van de witlofstronken, gooi de bittere kern weg en spoel ze af onder koud water. Meng de bladeren met de appelblokjes en walnoten. Zet apart.

 

Breek de bleekselderijstengels doormidden en trek de bittere draden van de buitenkant. Snijd de stengels dan in plakjes en meng ze door het witlofmengsel. 

 

Klop voor de dressing de mayonaise met het citroenrasp en -sap en de peterselie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. 

 

Schep de witlofsalade om met de dressing en verdeel over 2 borden. Schaaf de manchego erover en leg op elke portie een paar ansjovisfilets. Serveer met extra peterselie. 

Kookboek

Vis uit Blik 2

Bart van Olphen

Met Vis uit Blik 2 bewijst visman Bart van Olphen van Fish Tales voor eens en voor altijd dat vis uit blik dé absolute ...

 

Lees verder