Witlof-ansjovissalade

Uit Vis uit Blik 2

Een boek van Bart van Olphen.

Ingrediënten voor 2 personen 

2 stronken witlof

1/2 granny smith appel, klokhuis verwijderd, in kleine stukjes

handjevol walnoten, grof gehakt

2 stengels bleekselderij

60 g manchego

1/2 blikje ansjovis in olijfolie, uitgelekt

 

Dressing

2 el mayonaise

rasp en sap van 1/2 citroen

1 takje peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt, plus extra

zout en peper

Haal de buitenste bladeren van de witlofstronken, gooi de bittere kern weg en spoel ze af onder koud water. Meng de bladeren met de appelblokjes en walnoten. Zet apart.

 

Breek de bleekselderijstengels doormidden en trek de bittere draden van de buitenkant. Snijd de stengels dan in plakjes en meng ze door het witlofmengsel. 

 

Klop voor de dressing de mayonaise met het citroenrasp en -sap en de peterselie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. 

 

Schep de witlofsalade om met de dressing en verdeel over 2 borden. Schaaf de manchego erover en leg op elke portie een paar ansjovisfilets. Serveer met extra peterselie. 


Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen