Aromatische Penang-curry met kip

Uit Curry's van Machteld Smid

Penang wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Maleisië genoemd. Dit is een lekkere milde curry die op verschillende manieren bereid wordt. Deze variant heeft als extraatje geroosterde pinda's. Genieten maar!

Ingrediënten voor 4 personen 

300 g pandanrijst 

1 tl korianderzaadjes

5 gedroogde chilipepertjes

10 g kurkuma poeder

2 tenen knoflook, fijngehakt

3 cm verse gember, geschild en uitgeperst 

2 sjalotjes, fijngehakt

1 reepje limoenschil

1 stengel citroengras, fijngehakt

2 el geroosterde pinda's

200 ml kokosmelk 

300 g kipfilet, in reepjes

1 tl palmsuiker

2 tl vissaus

2 limoenblad, in dunne reepjes

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 

Doe korianderzaadjes en chilipepers in een vijzel en stamp ze fijn. Voeg dan kurkuma, knoflook, gember, sjalotjes, limoenschil, citroengras en geroosterde pinda's toe. Stamp tot een redelijk gladde currypasta. 

 

Verwarm de helft van de kokosmelk in een diepe pan en voeg de currypasta toe. Doe de kippenreepjes erbij en roer goed door. Voeg, wanneer de kip gaar is, de rest van de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en die er de palmsuiker en vissaus bij. Laat de curry indikken tot en romig geheel. Serveer de curry met de limoenblaadjes en de rijst. 


Curry's van Machteld Smid