Pasta met prei, worst en knoflook-kruidensaus

Uit 7 minuten in de keuken - Pasta

Met dit recept kan je eindeloos variëren. Voeg een ui toe aan de prei of vervang een deel van de prei door courgette. Allebei kan natuurlijk ook. 

Vind je de saus te droog, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta of witte wijn toe. 

 

Omdat Saucisse de Morteau heel moeilijk verkrijgbaar is hebben wij grillworst gebruikt. Heerlijk!


Ingrediënten voor 4 personen

320 g pasta

450 g prei

15 g boter

1 worst (type saucisse de Morteau)

150 g kruidenkaas

1 dl zure room (crème fraîche)

zout en peper uit de molen

 

 

 

Kook de pasta beetgaar in de pan.

 

Maak de prei schoon en snijd in ringen. Bak ze 10 tot 12 minuten in de boter in een koekenpan op matig vuur. Snijd de worst in plakjes en bak ze in enkele minuten goudbruin in een koekenpan.

 

Meng de kruidenkaas en room door de prei en verwarm 2 minuten. Doe bij de pasta en warm nog 2 minuten door en breng op smaak. Voeg vlak voor het serveren de plakjes worst toe. 


7 Minuten in de keuken - Pasta

Naar het boek.