Aardbeiensherbet

1 liter - 30 minuten

ijs - toetje

Ingrediënten

  • 400 g aardbeien
  • 100 ml karnemelk
  • 1 tl citroensap

 

  • 250 ml melk
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 ml slagroom

 


Bereiden

Pureer de aardbeien in een blender. Meng de karnemelk en het citroensap erdoorheen en zet in de koelkast. 

Breng de melk en kristalsuiker in een pannetje al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur. Giet in een grote kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig.

Giet het aardbeienmengsel bij de melkbasis en roer tot het goed gemengd is. Giet door een zeef om de pitjes van de aardbeien te verwijderen.

Klop de slagroom tot zachte pieken en meng door de ijsbasis. Zet opnieuw in de koelkast, minimaal 4 uur maar liefst de hele nacht. 

Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

Kookboek

IJs & co

Aniek Keijsers

In 'IJs & co' komen allerlei ijsvariaties aan bod: van sorbet-, sherbet- en softijs tot roomijs, gelato en waterijs. IJs in een ...

 

Lees meer.