Spinazie-gehaktballenstoof - Sabankh bil roz

4 personen - 30 minuten

stoofgerecht - vlees

Ingrediënten

Gehaktballen

  • 350 g rundergehakt
  • 2 tl pimentpoeder
  • zout en zwarte peper

Citroensaus

 

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • sap van 1 biologische citroen
  • 2 el appelazijn
  • 1/2 tl chilivlokken

Stoof

 

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 800 g wilde spinazie, grof gehakt
  • 150 ml kippen- of runderbouillon
  • 1 el pimentpoeder
  • zout en zwarte peper

Bereiden

Kneed in een kom het gehakt, het pimentpoeder en een flinke snuf zout en peper goed door elkaar. Vorm er balletjes van met een doorsnee van ongeveer 5 cm en zet ze apart. 

Verhit de olijfolie in een grote antiaanbakpan op halfhoog vuur. Fruit de ui en knoflook in 3 minuten licht goudgeel. Schoei de gehaktballen in porties dicht in de pan en schud ze regelmatig. 

Doe nu de spinazie, de bouillon en een snuf zout in de pan. Zet het deksel op de pan en laat de spinazie 2 minuten pruttelen.

Voeg het pimentpoeder en eventueel extra zout en peper toe en roer de stoof voorzichtig om zodat de gehaktballen niet uit elkaar vallen. De spinazie zal wat vocht loslaten. Laat de stoof 5-7 minuten op halfhoog vuur pruttelen tot de saus is ingekookt.

Roer in een kommetje alle ingredienten voor de citroensaus door elkaar. 

Serveer de stoof warm en geef er de citroensaus en rijstvermicelli bij. 

Kookboek

Sumak

Anas Atassi

Sumak is een ode aan de klassieke en moderne keuken van Syrië. Dit kookboek bevat ruim tachtig recepten ...

 

Lees meer.