Vogeltongetjessoep met kip

4 personen -  60 minuten

soep - pasta

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 300 g kipdijfilet, in stukjes
  • 3 el peterselie, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 3 geraspte tomaten, zonder schil en pitjes
  • 2 liter kokend water
  • 1 el bloem
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 g vogeltongetjes, ook wel orzo genoemd
  • 1 el tomatenpuree

 

Kruiden

  • 1/2 tl gemberpoeder
  • mespunt kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Garnering

 

  • Peterselie, fijngesneden

Bereiden

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de uien en de knoflook 1 minuut mooi glazig. Schep de kip erbij en bak 3-5 minuten mooi lichtbruin. Voeg de peterselie, de kruiden en het zout toe en roer goed door. 

Doe de geraspte tomaten erbij, voeg de bloem en het blokje kippenbouillon toe en roer tot de bloem opgenomen is. Giet 2 liter kokend water in de pan. Roer de soep door een laat 30 minuten met het deksel op de pan koken.

Schep na 30 minuten de vogeltongetjes en de tomatenpuree erbij en roer door. Lat nog 20 minuten koken tot de vogeltongetjes gaar zijn en de soep mooi is ingedikt. Strooi er tot slot nog wat vers geneden peterselie in en laat de soep op zacht vuur nog even pruttelen. Eet smakelijk!

Kookboek

Uit de keuken van Fatima

Fatima El Irari

Dat lekker koken en bakken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst foodblogger Fatima al meer dan vier jaar op haar ...

 

Lees meer