Remouladesaus, roquefortcreme en kippenlever-cognacmousse

borrelhapje - sauzen & dips

Ingrediënten

Roquefortcrème

  • 50 g walnoten
  • 150 g roquefort
  • 100 g verse roomkaas
  • 75 ml witte port
  • peper

Kippenlever-cognacmousse

  • 200 g kippenlevertjes
  • beetje bloem
  • klont boter
  • 1 teen knoflook
  • 75 ml cognac
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 150 g roomkaas
  • zout en peper

Remouladesaus 

  • 4 augurken, in superkleine stukjes en uitgelekt
  • 1 kleine witte ui, in superkleine stukjes
  • 5 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes dragon, fijngehakt
  • 30 g kappertjes, fijngesneden en uitgelekt
  • 250 ml mayonaise
  • 50 ml crème fraîche
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereiden

Remouladesaus  

Doe de mayonaise met de crème fraîche in een kommetjes. Voeg alle gesneden ingredienten toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nog een beetje citroensap toe om het geheel iets frisser te maken. 

 

Roquefortcrème 

Rooster de walnoten lichtbruin en knapperig in een koekenpan of oven. Laat goed afkoelen en hak ze fijn. 

Verdeel de roquefort in kleine stukjes en prak fijn met een vork. Voeg de roomkaas en de port toe terwijl je blijft prakken en roeren. Breng op smaak met peper en roer de gehakte walnoten erdoor.

 

Kippenlever-cognacmousse

Maak de kippenlevertjes schoon. Zorg dat er geen zeentjes en vliesjes meer aan zitten. Breng de kippenlevertjes op smaak met zout en peper. Haal door de bloem en schud eventueel overtollig bloem er goed af. Laat een klont boter goed uitbruisen in een koekenpan en bak de levertjes op hoog vuur aan. Kneus de knoflook en voeg bij de levertjes. Blus af met cognac en voeg de tijm toe. Zet het vuur laag en blijf de pan goed omschudden. Bak de levertjes tot ze mooi roze vanbinnen zijn. Snijd er eentje doormidden om hier zeker van te zijn. Laat goed afkoelen.

Hak de levertjes fijn. Voeg een beetje van de braadboter toe. Snijd de salie fijn en voeg samen met de roomkaas toe. Roer goed door en proef of er nog wat zout en peper bij moet. Roer niet te veel, want dan schift de mousse. 

Kookboek

Masterclass Dips

Ramon Brugman

In Masterclass Dips laat Ramon Brugman met recepten uit meer dan twintig landen zien dat je met dips ...

 

Lees meer