Kipballetjes tajine

Uit de keuken van Fatima

Voorwoord van de auteur

Heb jij een tajine in de keuken staan die je bijna niet gebruikt? Vanaf nu wel! We trappen af met deze simpele, maar o zo lekkere kipballetjes tajine. Staat binnen dertig minuten op tafel en de ingrediënten zijn vrij simpel. 


Ingrediënten voor 4 personen 

300 kippengehakt

1 ui, fijngesneden

2 knoflooktenen, geperst

2 el peterselie, fijngesneden

1 tl zout

2 el zonnebloemolie

 

Kruiden

1 tl gemberpoeder

1/2 tl kurkuma

1 tl paprikapoeder

1/2 tl zwarte peper

 

Tomatensaus

2 el olijfolie

3 verse tomaten, gemalen

200 g Heinz Tomato Frito

1 el koriander, fijngesneden

1 el peterselie, fijngesneden

1 grote ui, fijngesneden

2 knoflookteentjes, geperst

1 tl zout

1 tl komijnpoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl kurkuma

1/2 tl zwarte peper

150 ml warm water (wij gebruikten minder, je kan altijd meer toevoegen als het nodig is)

 

Marineer het kippengehakt met de ui, knoflook, peterselie, zout, kruiden en de zonnebloemolie. Draai er balletjes van. Zet de balletjes opzij. 

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in de tajine en voeg de gemalen tomaten en de Frito tomatensaus toe. Roer goed door. 

Voeg de koriander, peterselie, ui, knoflook, zout, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zwarte peper en het water toe aan de tajine en roer door. Plaats het deksel op de tajine en kook 15-20 minuten tot de tomatensaus mooi ingedikt is. 

Open de tajine, roer even door en leg de kipballetjes voorzichtig in de tomatensaus. Sluit de tajine voor 5 minuten. Schep daarna de kipballetjes voorzichtig door de saus. Laat de balletjes 10-15 minuten in de gesloten tajine gaarkoken. Serveer de kipballetjes met lekker warm brood of met een portie rijst. Eet smakelijk. 

 


Uit de keuken van Fatima van Fatima El Irari