Spinazie-gehaktschotel

Uit de keuken van Fatima

Tip van de auteur

Je kunt dit gerecht ook prima vegetarisch maken door het gehakt weg te laten.

Serveer bij het gerecht een frisse salade. 


Ingrediënten voor 4 personen 

2 el olijfolie

500 g diepvriesspinazie, ontdooid

2 knoflookteentjes, geperst

2 el koriander, fijngesneden

2 el peterselie, fijngesneden

1,5 tl zout

1 tl paprikapoeder

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl kurkuma

 

Aardappelpuree

500 g kruimige aardappelen, in blokjes

1 tl zout

50 g roomboter

100 ml melk

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl chilivlokken

1/2 tl kurkuma

 

Gehakt

300 g rundergehakt

2 el peterselie, fijngesneden

2 knoflookteentjes, geperst

1 tl paprikapoeder

1 tl zout

1/2 tl kurkuma

1/2 tl zwarte peper

2 el zonnebloemolie

200 g geraspte kaas

 

Verhit de olijfolie in de pan en schep de ontdooide spinazie erbij. Schep nu spinazie goed door en laat 2-3 minuten bakken tot de spinazie zacht is en het vocht dat vrijkomt is verdampt. Voeg de knoflook, koriander, peterselie, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de kurkuma toe en roer goed door. Plaats het deksel op de pan en bak nog 8-10 minuten. Zet daarna apart. 

Kook de aardappelen met een snuf zout gaar in 20-30 minuten. Giet het water af, voeg de roomboter en de melk toe en stamp de aardappelen goed fijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout, chilivlokken en kurkuma en stamp de puree nog eens door. Zet apart. 

Schep het gehakt in een kom en voeg de peterselie, knoflook, paprikapoeder, zout, kurkuma, zwarte peper en zonnebloemolie toe. Meng de marina goed met het gehakt. Verhit de pan en bak het gehakt in ongeveer 5-8 minuten gaar. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de helft van de aardappelpuree op de bodem van een ovenschaal en strijk glad. Verdeel het gehakt erover en schep daarop de spinazie. Verdeel de overige aardappelpuree over de spinazie en strijk glad. Doe de geraspte kaas eroverheen en bak in de oven in 30 minuten mooi goudbruin. Eet smakelijk!

 

 


Uit de keuken van Fatima van Fatima El Irari