Bloemkool mac 'n cheese

Uit 'Vol Smaak'

Comfordfood met romige saus, pasta, kaas en allerkunner bloemkool - hier vermalen tot couscouskorrels. Die groente kan ook echt alles hebben!


Ingrediënten voor 4 personen

600 g bloemkool

300 g macaroni grande

100 g cheddar (stuk)

100 g Parmezaanse kaas

1 bakje verse platte peterselie (15 g)

150 g rauwe ham (bijv. Corburger)

50 g roomboter

50 g bloem

400 ml halfvolle melk

3 el panko (Japans broodkruim)

 

Bereiden 20 minuten, oventijd 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Maal alle bloemkool in 2 delen in de keukenmachine tot de groten de structuur van couscous heeft. 

 

Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met zout. Doe de bloemkoolrijst in een zeef en giet de pasta erboven af. De pasta gaart straks verder in de oven. 

Rasp ondertussen de cheddar en Parmezaanse kaas fijn. Snijd de peterselie fijn en de rauwe ham in repen. 

 

Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat de saus op laag vuur al roerend 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de cheddar en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout. 

 

Meng de macaroni met de bloemkoolrijst, peterselie, ham en kaassaus. Doe in een ovenschaal. Meng de panko met de rest van de Parmezaanse kaas en strooi oer de macaroni. Zet ca. 25 minuten in de oven, zodat de mac 'n cheese een lekker krokant laagje krijgt. 


'Vol Smaak' van Allerhande