Kapsalon

Uit Vet Lekker

Een bakje gevuld met verse friet, daarop achtereenvolgens shoarma en kaas. Vervolgens gaat het gerecht 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden en daarna wordt het afgetopt met een simpele salade van sla, komkommer en tomaat, knoflooksaus en sambalsaus. 

Een lunchgerecht met de favoriete ingrediënten van de kapper Nataniël Gomes. 

 

Het recept van de shoarmakruiden en de knoflooksaus komen uit het boek Vet Lekker. Het recept van de sambalsaus vonden we op internet.


Shoarmakruiden

1/2 tl cayenne

1/2 tl kurkuma

1 tl gemberpoeder

1/2 tl kaneel

1 tl komijn

1 tl gemalen korianderzaad

1/2 tl nootmuskaat

1 tl paprikapoeder

1 tl gedroogde peterselie

1 tl piment

1 tl gedroogde bladselderij

1 tl zout

1/2 tl gemalen zwarte peper

Maal de shoarmakruiden en -specerijen in een vijzel samen tot een glad poeder. Meng met 600 g in fijne reepjes gesneden schouderkarbonade en een beetje zonnebloemolie. Laat minimaal 1 uur marineren, maar liefst een hele nacht. 

 

Knoflooksaus, circa 500 ml

4 tenen knoflook

200 ml slagroom

100 ml volle yoghurt

200 ml mayonaise

1 tl gedroogde bieslook

zout en peper

Meng de knoflook met de slagroom, de yoghurt, de mayonaise en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. 

 

Sambalsaus

1 eetlepel azijn

2 eetlepels schenkstroop

3 eetlepels sambal badjak

1 eetlepel tomatenpuree

3 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepel ketjap manis

2 eetlepels olijfolie

1 afgestreken eetlepel knoflookpoeder

of 2 teentjes gehakte knoflook

2 fijn gesneden lente uitjes of sjalotjes

zout en versgemalen peper

Vermeng alle ingrediënten en laat het minimaal een uur in de koelkast op smaak komen. 


Vet Lekker van Danny Jansen